Chocolade cake met zoete aardappel ( van kokospulp)!!!!

Deze cake gemaakt voor een lieve vriendin, die mij gevraagd heeft iets zoets met zoete aardappel te maken. We vinden zoete aardappelen allebei heerlijk, maar ook erg moeilijk om te eten. Hopelijk vindt zij ‘m ook lekker en kan ze ervan genieten. 

Je hebt nodig voor +/- 10 plakjes:

  • kokospulp ( overgebleven, nadat je van 100 gram gedroogde kokos, kokosmelk hebt gemaakt.)
  • 3 eieren
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 gram gedroogde stevia bladeren
  • 20 gram cacao
  • 5 gram speculaaskruiden
  • vanille extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appelcider azijn ( of iets anders zuurs)

2014-06-15 10.15.40

Bereidingswijze:

  1. Aardappel goed wassen en ontdoen van eventuele vieze plekjes,
  2. kort koken(met schil),
  3. beetje water koken en over de stevia blaadjes gieten,
  4. beslag maken van de eieren, pulp, aardappelen en steviablaadjes + sap met de staafmixer,
  5. cacao, speculaas en vanille extract erdoorheen roeren,
  6. baking soda en appelcider azijn erdoor heen roeren,
  7. cakeblik bekleden met bakpapier,
  8. het beslag erin doen,
  9. bakken voor +/- 45 minuutjes op stand 6 ( ongeveer 240 graden) en klaar is Klara!!!!!

2014-06-15 12.24.40

Hij is niet verbrand, hoor. Hij is zo donker door de cacao.

Het is erg lekker en nog gezonder als je er een klontje gras boter opdoet . Zeker als hij net uit de oven komt, dan smelt het zo lekker weg.

Eet smakelijk. Als je het te moeilijk vindt, bedenk dan dat ik het ook moeilijk vond en toch gedaan heb, samen staan we sterk!!!!

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier. Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

5 gedachten over “Chocolade cake met zoete aardappel ( van kokospulp)!!!!

  1. Ah, Siggie, Dat ziet er goed uit! Heb alleen wel een paar vraagjes. Kokospulp is toch meer kokosmeel dan geraspte kokos? Vraag 2: ik heb geen stevia blaadjes, alleen poeder en vloeibare stevia. Blijft het gewicht dan gelijk? denk het niet, een paar druppels is al heel zoet. Weet jij dat?
    Vraag 3: een grote zoete aardappel. Wat is dat? Gewicht ongeveer??? Geschild/ongeschild?
    En dan… dan ga ik de uitdaging aan!

    1. Hoi Petra, Ik vind de pulp heel anders smaken dan kokosmeel, het is veel minder droog en een totaal andere smaak. Ik zou bij de Stevia gaan voor de druppels, de poeder vind ikzelf niet lekker, heel chemisch smaken. Er staat bij het recept, koken met schil, goed lezen hoor, hahaha. Ik had expres de aantallen er niet bij gedaan van het gewicht vd aardappelen, zodat je niet id stress zou schieten en je daar vrij in was. Ik heb 200 gram gebruikt.
      leuk dat je de uitdaging aangaat en hopelijk vertel je me hoe het ging. Het maken en het eten.

      Veel succes en ik ben trots op je, dat je deze stap durft te zetten. Sterkte.

      1. Hoi, stom vergeten erbij te zetten. Ga het gelijk veranderen. Ik heb ‘m op stand 6 gezet, dat is ongeveer 240 graden. Succes ermee!!!! Groetjes: Siggie.

Plaats een reactie