Pizza van bloemkool deeg 2

Deze korst is iets minder knapperig dan met geitenkaas, maar wel erg lekker. Je hebt nodig:

Voor de bodem:

  • 0,5 bloemkool
  • broccoli stronk (klein)
  • 3 eieren ( ik heb er 2 gebruikt, maar 3 is denk ik steviger)
  • keltisch zeezout
  • cayennepeper
  • 2 knoflookteentjes
  • komijn

Bloemkool en broccoli kun je het beste in de blender fijnmalen tot kleine korreltjes.  Kort stomen en dan in een kaasdoek of theedoek doen en al het vocht eruit knijpen, totdat je een droge bal over houdt. De rest van de ingredienten erdoor heen doen en met een blender tot deeg vermalen. Gebruik een spring vorm met een stuk bakpapier erin en verspreidt het deeg erin. Niet te dik en niet te dun. Oven voorverwarmen en stop ‘m voor +/- 20 minuten in de oven op stand 7 (dit is ongeveer 240 graden).

Voor de topping kun je alles gebruiken wat je lekker vindt. Ik heb de volgende ingredienten gebruikt:

  • ui
  • courgette
  • knoflook
  • prei
  • champignons
  • peper
  • geitenkaas (klein beetje)
  • gedroogde oregano of verse basilicum

Tomaat fijnmalen in de blender en kook het sap eruit. Ui even fruiten met wat kokosolie. Champignons, prei en courgettes even kort koken/stomen. Alle ingredienten samen voegen en over de bodem verspreiden.  Geitenkaas eroverheen en nog even 10 minuutjes in de oven.

2014-02-06 19.22.04

Wij aten ieder de helft, met wat rauwkost erbij. Laat me weten wat je ervan vindt.

Eet smakelijk!!!!!!!!!!!!!!

Advertenties

4 gedachtes over “Pizza van bloemkool deeg 2

  1. Dat ziet er wel lekker uit en ik ga dat zeker es proberen! Maar als ik in Freetown ben gaat dat moeilijk, hier hebben ze zeker alle ingridienten niet, en ook heel weinig verse groenten.
    Maar geen nood ik ben ook veel in Belgie.
    Ik maak dan soms ook een rauwe bloemkoolbereiding die ik wel lekker vind, dus gewoon rauwe bloemkool in de keukenmix tot het heel fijn is, samen met de kruiden die jij lust, en of zout peper, look, je kiest wat je zelf graag eet, maar ook derbij dan gemalen amandelen of hazelnoten, en room, ik gebruik dan soyaroom, en citroensap, houdt het lekker wit en sappig.
    Deze pasta eet ik dan bij een slaatje en een vegeburgertje of eendert wat, je kan er zoveel kanten mee uit.
    Ik kan dus ook moeilijk die zaterdagavondtoetjes maken, ik heb hier dus zoals reeds gezegd al die ingredienten niet, maar wat ik hier wel maak en steeds gemakkelijk te eten is, is een rauwe citroen-advocadotaart, heerlijk, en die zit hier in de diepvries reeds in stukken gesneden, dus uithalen en op een uurtje tijd kan je dat eten want het moet wel lekker koud zijn, anders wordt het platjes. Het recept kan je vinden op de site van rosegoesgreen, zal dat nog es checken en doorsturen moest het niet juist zijn.
    Mijn ventje is en snoeper dus gaat die taart goed weg, en ik eet steeds mijn stukje mee, zo heerlijk gezond, daar zie ik niks van op mijn weegschaal, krijg je alleen een mooie huis van en gaan je ogen toch van stralen, pure vitamientjes he!
    Groetjes.

    1. Hallo Karine, wat leuk dat je m’n blog leest in Freetown. Hoe ben je aan m’n site gekomen? Ja, ik bof dat ik in A’dam woon, waar ik zoveel winkels tot m’n beschikking heb. Maar ze hebben er zeker wel kokosolie? Daar kun je ook veel mee doen. Jouw recept klinkt ook erg lekker en die taart, ik ga snel eens kijken op die site. Dank je wel.
      Houd m’n blog in de gaten, want ik ben weer bezig met het plaatsen van nieuwe recepten, deze dagen.

      Groetjes van “zij”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s