Pompoen/ Abrikoos taartjes

Voor 2 taartjes heb je nodig:

2014-03-20 17.45.28

  • 160 gram gare pompoen (was het vooraf vergeten te wegen).
  • 40 gram gedroogde abrikozen (een nachtje laten wellen).
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel witte stevia poeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 0,5 lepel appelcider (of iets anders zuur)
  • vanille extract

Topping: Een korst laag van :

  • 20 gram dadels
  • 30 gram walnoten
  • 2 dessertlepels vanille-extract

Voor de taartjes: pompoen gaar koken en met de staafmixer pureren, alle andere ingrediënten erbij tot het een gladde massa is.  Dan in muffin vormpjes doen en voor ongeveer 30 minuutjes in de oven op 7 (denk 250 graden). De taartjes blijven zacht en luchtig, maar rijzen mooi op.

De korstlaag:

De ingrediënten in de blender en daarna goed fijn prakken. Goed tegen elkaar aandrukken en er ronde vormen van maken. Omdat ik het zonde vind als de omega 3 vetzuren verloren gaan door de hitte van de oven heb ik ze gebakken met de deur open op de laagste stand, gedurende 2 uur. Maar als je dit geen probleem vindt, dan kun je ze gewoon onder het beslag leggen en meebakken  met de taartjes. Maar omdat ik het dus zo heb gedaan heb ik de korst erboven op gelegd. Het resultaat zal hetzelfde zijn, denk ik.

Ik heb zomaar wat gedaan, maar wat waren ze lekker. Voordat ik iets publiceer, moet m’n man het wel lekker vinden. Alles boven de 8 is erg lekker en kan ik het met een gerust hart publiceren, dus bij deze.

Eet smakelijk.2014-02-02 19.44.05

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s