Als kind was ik dol op spruitjes, maar de meeste kinderen houden er niet van. Na het proeven van deze koek, zullen ze je erom gaan smeken. Wedden?
Je hebt nodig:
- 400 gr. spruitjes (schoongemaakt)
- 400 gr. bloemkool
- 2 bananen
- nootmuskaat
- baking soda (th lepel)
- appelcider (eet lepel) (of iets anders zuurs.)
De bloemkool en spruitjes klein hakken (ik gebruikte de blender) en stomen. Dit in een kaasdoek of theedoek stoppen en al het vocht eruit knijpen. Het beste is als je het al eerder kookt, zodat het is afgekoeld. Al het vocht er goed uitknijpen (je staat er versteld van, hoeveel vocht eruit komt) totdat je een droge bal over houdt. In een schaal doen en er 2 bananen doorheen pureren. Nootmuskaat, baking soda en azijn erbij en goed door elkaar roeren.
Leg op de bodem van een springvorm bakpapier en smeer de massa erin uit. Oven goed voorverwarmen en bak de koek in ongeveer 30 a 40 min klaar op stand 6. ( ik denk 200 graden).
- Je kunt ‘m op diverse manieren eten :
- Als koek
- Als brood
- Als pizzabodem
Multi- functie dus.
Eet smakelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!