Zuivelvrije ijsbonbons!!!!

Gelukkig is het weer voorjaar en bij het voorjaar hoort een lekker ijsje. Ik denk dat veel mensen dat gevoel wel met me zullen delen. Bij mij in de buurt heb je van die ijstentjes waar ze echt ambachtelijk ijs verkopen en er staan altijd lange rijen die tot ver buiten de deur gaan. Mmmm, ik kreeg er ook zin en besloot dat het tijd was om zelf de keuken in te gaan, voor m’n eigen ambachtelijke ijs, maar dan natuurlijk zonder zuivel en suiker. Ik zag in gedachten al die lekkere sorbets al voorbijkomen, maar helaas….m’n blender heeft het voor de zoveelste keer begeven. Maar geen nood, met een beetje fantasie kom je er ook. Het zijn ijsbonbons geworden, super makkelijk te maken en …..erg lekker.

images (17)

Je hebt nodig voor 5 ijsbonbons:

  • +/- 100 gram banaan
  • +/- 5 theelepels (rauwe)cacao*
  • +/- 20 druppels stevia*
  • 2 dessertlepels vanille extract
  • 20 gram kokosolie + 5 gram voor de top
  • 4 theelepels arrowroot (plantaardig bindmiddel)
  • +/- 20 gram walnoten

*Weet je niet of je gewone cacao of rauwe cacao moet gebruiken? Lees dan dit artikel erover.

Ik bestel m’n cacao, arrowroot, stevia druppels en walnoten altijd bij Superfoodsonline, biologisch en goede kwaliteit voor een voordelige prijs.

Bereidingswijze voor het ijs:

  1. je deelt de banaan is stukjes
  2. je prakt de stukjes fijn en maakt er mooie vormen van (ik heb hiervoor van die kleine kookringen gebruikt)
  3. je stopt ze in de vriezer voor een paar uurtjes

Voor de chocolade laag:

  1. je laat de kokosolie smelten
  2. je maakt een papje van de kokosolie, cacao, arrowroot, vanille extract en stevia druppels

Voor de top:

  1. je maalt de walnoten fijn (het beste kun je hiervoor je keukenmachine gebruiken)

Voor de bonbons:

  1. je haalt de stukjes banaan uit de vriezer en besmeert deze met het chocolade papje
  2. je stopt er wat walnootkruimels boven op*

*omdat de bananen bevroren zijn wordt de chocoladelaag snel hard en blijven de walnootkruimels niet meer plakken. Smelt dan nog wat kokosolie in een pannetje en roer dit door de walnootkruimels heen. Besmeer dan de bonbons met deze massa.

Stop alles in de vriezer totdat je ze gaat eten, want ze smelten nogal snel!

20150530_193510_resized

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s