Stamppot witlof!!!!

Als ik heel eerlijk ben, dan houd ik niet zo van rauwe groenten. Ik vind het wel lekker om tijdens het koken wat weg te knabbelen, maar een heel bord vol met  (groene)salade ofzo, vind ik niet echt fijn. Dit komt omdat ik in het verleden zoveel salades heb gegeten, dat ik ze niet meer kan zien. Wel vind ik het heerlijk om salades van gegrilde groenten te eten, maar ja dan wordt de voedingswaarde door de verhitting toch aangetast. Stamppotjes zijn de ideale manier om toch je benodigde rauwe groenten naar binnen te  krijgen, zonder dat je daar erg in hebt.

Je hebt nodig:

  • 100 gram Knolselderij*
  • 100 gram Peterseliewortel*
  • 100 gram Bloemkool*
  • 100 gram Witlof
  • 1 Appel
  • Kaneel
  • Boter, olijfolie ( voor extra smeuïgheid)
  • Keltisch zeezout (optioneel)

* Dit is een heerlijke combinatie, alleen knolselderij vind ik vaak zo machtig.

Bereidingswijze:

  1. Je kookt de knolselderij, peterseliewortel en bloemkool,
  2. Een puree maken van boven genoemden,
  3. Witlof en appel in kleine stukjes snijden en erdoor heen roeren (rauw)
  4. Boeter of olijfolie erdoorheen
  5. Kaneel erdoor
  6. Als laatste de walnoten er overheen strooien
  7. En smullen maar….

20140928_190645

 

Eet smakelijk!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s