Boerenkool-“kaas”chips (zuivelvrij)!!!!

Dit is wel zo heerlijk en heel makkelijk en snel te maken. Je kunt ze eten bij de televisie, maar je kunt ze ook bij je warme maaltijd eten.

Je hebt nodig:

  • boerenkool bladeren
  • edelgist*
  • sol van Keltisch zeezout (optioneel)**

* Edelgist is een inactieve gist, die naar kaas smaakt.

**Edelgist heeft van zichzelf al een vrij zoute smaak, dus het is niet echt nodig.

Bereidingswijze:

  1. je haalt de boerenkool bladeren van de stronken af
  2. je wast ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken
  3. je doet er een paar eetlepels edelgist overheen
  4. je doet er een heel klein beetje sol overheen
  5. je masseert de edelgist en de sol er goed in met je handen
  6. je bedekt een tree van de droogoven met en bakpapiertje
  7. je legt de boerenkool er goed verspreid op
  8. je stopt het in de droogoven totdat het droog is*

* Je kunt het ook in de gewone oven doen. Op 150 graden voor +/-20 minuten, maar kijk wel regelmatig, want de bladeren kunnen snel bruin worden.

De smaak van edelgist kan wel verminderen bij het verwarmen in de oven, bij een droogoven blijft deze intact.

2014-11-21 10.24.15

 

Je kunt de chips ook met kruiden lekker maken. Tzatziki kruiden bijvoorbeeld, of pittige kerriepoeder. Dan is het wel van belang dat je er wat sole bij doet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s