Vijgen-chocolade vla!!!!

M’n buurvrouw heeft een hele grote vijgenboom en daar mocht ik lekker m’n slag slaan. Ik had ze nog nooit vers gegeten, ik vind ze lekker, maar niet echt bijzonder. Ze kwamen van  een Spaanse vijgenboom, maar het schijnt dat de Turkse vijgen zoeter van smaak zijn. Daarom heb ik er een lekker toetje mee gemaakt.

Je hebt nodig:

  • 100 gram vijgen
  • 0,5 avocado
  • 10 gram chiazaad
  • 2 dessertlepels kokos (gedroogd)
  • 2 dessertlepels cacao
  • 4 stevia zoetje (optioneel)
  • beetje water

Bereidingswijze:

  1. chiazaden een nachtje in de week zetten met water en zuur (dit is om de schadelijke fytinezuren te neutraliseren),
  2. goed af spoelen en uit laten lekken (dit gaat makkelijk met een nylon koffiefilter),
  3. alle ingrediënten in de blender doen,
  4. even laten draaien,
  5. en klaar is Klara!!!!

2014-10-05 10.00.37 - kopie

Ik heb het in een fles gedaan, zodat m’n mannetje het mee kon nemen naar z’n werk. Ze zijn daar nogal jaloers, omdat hij altijd van die lekkere dingen mee heeft, hahaha!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Samen met “vetvrij” heb ik op Facebook een  recepten pagina opgezet, voor mensen die vegetarisch, maar toch zoveel mogelijk Paleo willen eten. Het zou leuk zijn als je hier je favoriete recepten wilt delen!!!!  https://www.facebook.com/gratispaleo?ref=hl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Vijgen-chocolade vla!!!!

  1. wat een prachtige blog, ik ben nog steeds aan het genieten.
    ik zie dat je chia zaad voor weekt. je schrijft een nachtje daarna goed spoelen en zeven. als ik chia zaad week krijg ik een slijmige massa, doe jij die dan nog eens spoelen voordat je ze zeeft.? ik neem aan dat je de zaadjes weggooit en de slijmstoffen gebruikt?
    dit is de eerste keer dat ik dit lees, meestal wordt het chiazaad meteen in het gerecht gedaan. dit doe je om het fitinezuur eruit te halen?

    1. Wat een lief compliment om m’n dag mee te beginnen. Dank je wel. Het klopt dat je een slijmerige massa krijgt. Je doet alles in een zeef en laat het overtollige water eruit lekken en de rest gebruik je dan. Dus ook de zaden. Zo worden de schadelijke stoffen geneutraliseerd (fytinezuur) en de rest beter opgenomen in je lichaam. Het klopt dat de meeste mensen het zonder weken door hun gerecht doen, maar dan pleeg je eigenlijk roofbouw op je lichaam en dat wil je niet.Succes en groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s