Boerenkool Frittata

Voor 2 personen heb je nodig:

2014-03-20 17.45.28

  • 100 gram boerenkool ( het lekkerste is met verse boerenkool bladeren, zijn die er niet meer, neem dan diepvries, maar dan iets meer kruiden gebruiken, of keltisch zeezout, omdat diepvries wat flauwer van smaak is)
  • 200 gram pompoen (oranje)
  • 2 middelgrote uien
  • handje shi-takes ( of andere champignons)
  • komijn ( gemalen)
  • pittige kerriepoeder
  • bieslook ( ik gebruikte gedroogde bieslook)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 of 3 grote eieren
  • 2 theelepels psylium husk
  • kokosolie
  • keltisch zeezout ( ik gebruikte het niet, het is niet echt nodig)
  • komkommer of rucola
  1. Kook de boerenkool en pompoen en pureer ze met een staafmixer.
  2.  Bak de uien en shi-takes in de kokosolie en roer dit er doorheen.
  3. De kruiden erdoor heen mengen.
  4. Een papje maken van de psylium husk tot het een dikte heeft van yoghurt.
  5. Het psylium husk paje en de eieren goed door elkaar roeren en door de rest heen roeren.
  6. Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel erin.
  7. Bak het ongeveer 20 minuten in een goed voorverwarmde ovenschaal op 200 graden.

Leg dit op een bedje van rauwe rucola of sliertjes kommommer.

Eet smakelijk en laat me weten of je het lekker vond!!

20141113_191407

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s