Sinaasappel bavaroise!!!!

Ik wilde m’n poging met de jonge kokosnoot om er yoghurt van te maken niet opgeven. Ik had deze keer een grote kokosnoot en er zat gelukkig lekker veel vruchtvlees in. Op de boerenmarkt had ik heerlijke sinaasappels gekocht  en tijdens het maken bedacht ik me dat een combinatie  van deze 2 dingen heerlijk zou zijn. Zo gaat dat altijd bij mij, ik houd me nooit vast aan m’n oorspronkelijke plan en maak uiteindelijk altijd wat anders, hahaha. Het resultaat mag er zijn. Het smaakt heerlijk en fris. Het is geen yoghurt geworden maar meer een soort  bavaroise.

M’n man was wel weer flink aan het mopperen, want ik vertrouw mezelf niet met een groot mes en dus mocht hij hem weer openmaken, hahaha. Je kunt bij de meeste grote toko’s ook vruchtvlees met water uit de diepvries kopen.

20150108_152439

Je hebt nodig voor 2 of 3 porties:

  • 190 gram vruchtvlees van een jonge kokosnoot
  • 1 hand sinaasappel (navel)
  • 210 gram water
  • 1 theelepel psylium husk*
  •  vloeibare stevia (klein beetje)
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 dessertlepel citroensap

* Psylium husk is een plantaardig bindmiddel dat het gerecht extra stevigheid geeft. Goede en voordelige biologische psylium husk kun je hier bestellen.

Bereidingswijze:

  1. je maakt de kokosnoot open met een scherp mes. (Klik hier om te zien hoe je dat het beste kunt doen).
  2. je laat het sap eruit lopen en vangt dit op in een bakje
  3. met een mesje kun je heel makkelijk het vruchtvlees eruit schrapen
  4. je maakt een papje van de psylium husk met een half glas water en blijft dit goed roeren totdat er dikke massa ontstaat
  5. alle ingrediënten in de blender
  6. de blender laten draaien totdat het 1 gladde massa is

Eet smakelijk!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk om wat van je te horen.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Samen met “vetvrij” heb ik op Facebook een  recepten pagina opgezet, voor mensen die vegetarisch, maar toch zoveel mogelijk Paleo willen eten. Het zou leuk zijn als je hier je favoriete recepten wilt delen!!!!  https://www.facebook.com/gratispaleo?ref=hl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

Plaats een reactie