Appel beignets !!!!

M’n man is dol op oliebollen en appelbeignets. Zelf heb ik niet zo veel met oliebollen, ik vind het 1 vette hap meel. Appelbeignets vind ik wel lekker, maar de gangbare appelbeignets worden gebakken in plantaardig frituurvet, dat schadelijk is voor je gezondheid en het meel is meestal gemaakt van tarwe, dat veel gluten bevat.  Ik ben daarom de uitdaging aangegaan om ze zelf te bakken. Ik wilde m’n man daar  afgelopen zaterdagavond mee verrassen. Oliebollen daarentegen ga ik niet voor hem maken, want ik weet dat hij ze toch wel gaat kopen bij z’n favoriete bakker, of ik ze zelf bak of niet, hahaha. De verrassing was erg geslaagd en hij heeft zitten smullen (en ik stiekem ook, hahaha).

Ik had echt geen idee hoe ik ze moest maken, daarom heb ik heb deze x een bestaand recept genomen en hier en daar wel een beetje aangepast. Het oorspronkelijke recept komt van: http://oerspronkelijk.blogspot.nl/.

Je hebt nodig voor 3 stuks:

  • 1 appel (goudrenetten zijn hiervoor erg lekker)
  • 1 dessertlepel citroensap

Voor het beslag:

  • 1 groene bakbanaan*
  • 1 dessertlepel kokosolie
  • 1/2  theelepel groene stevia poeder**
  • 1 theelepel kaneel (Ceylon)
  • 1/2 theelepel vanillepoeder (Madagaskar)

Voor de mix:

  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 1/2 theelepel groene stevia poeder*
  • 1 theelepel kaneel

Overige:

  • 1 dessertlepel citroensap

* Groene stevia heeft een beetje een zoethout smaak, als je daar niet van houdt, dan kun je ook kokosbloesem suiker of ahornsiroop nemen.

Bereidingswijze stap 1:

Het beslag:

  1. de bakbanaan schillen
  2. alle ingrediënten tot 1 geheel pureren met een staafmixer, voor het beslag

De mix:

  1. alle ingrediënten door elkaar roeren

Bereidingswijze stap 2:

  1. de appel schillen
  2. het klokhuis verwijderen van de appel, met een appelboor. (Als je die niet hebt, dan snijd je appel eerst in dikke plakken en snijdt dan voorzichtig het klokhuis eruit).
  3. de appel in dikke plakken snijden
  4. de plakken appels besprenkelen met citroensap
  5. de plakken appels in de mix dopen
  6. de plakken appels daarna besmeren met het beslag ( dit gaat het beste als je een lepel af en toe even nat maakt met warm water, maar er mag niet te veel water in het beslag komen)
  7. de appelbeignets in een met bakpapier beklede schaal doen
  8. de appelbeignets  in een goed voorverwarmde oven bakken op 150 graden voor +/_ 35 minuten

20141220_191422

 

Bakbananen zijn heel anders dan gewone bananen, je kunt ze ook niet rauw eten. Je hebt ze in verschillende kleuren, groen, geel en zwart. Hoe rijper je ze neemt, hoe zoeter de smaak zal zijn.De bakbananen bevatten meer zetmeel dan een gewone banaan. Ze zijn ideaal om als bindmiddel te gebruiken, net als gewone bananen. Als je een groene bakbanaan gebruikt, dan proef je geen overheersende bananen smaak in je gerecht, bij een gele is dat wel het geval.

Eet smakelijk!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Samen met “vetvrij” heb ik op Facebook een  recepten pagina opgezet, voor mensen die vegetarisch, maar toch zoveel mogelijk Paleo willen eten. Het zou leuk zijn als je hier je favoriete recepten wilt delen!!!!  https://www.facebook.com/gratispaleo?ref=hl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

2 gedachtes over “Appel beignets !!!!

  1. Oudejaarsavond, daar hoort toch een “gezonde” appelflap bij. Deze is echt heerlijk. Het beslag besmeren was in het begin wat lastig maar met de natte lepe/vingers prima te doen. Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s