“Spaghetti” a la Carbonara!!!!

Ik vind die Spaghetti van courgette toch wel zo leuk. Deze x heb ik ‘m gecombineerd met spaghetti van wortel.

Je hebt nodig voor 1 persoon:

  • 125 gram courgette
  • 125 gram winterpeen
  • 200 gram tuinbonen
  • 1 grote ui
  • handje shi-take
  • kokosolie
  • 1 of 2 eieren
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • kokosroom
  • zwarte peper
  • Keltisch zeezout (sol)
  • Bieslook

Je maakt spaghetti van  dikke winterpeen en courgette. Dit kun je het makkelijkste doen met een Spirelli. Voor uitleg, klik hier. Je zou ook een Julienne dunschiller kunnen gebruiken, maar dan krijg je minder mooie en minder lange slierten.

2014-08-21 19.04.52

  1. De spaghetti stoom je heel kort ( 1 of 2 minuutjes).
  2. Je kookt de tuinbonen gaar.
  3. Ondertussen laat je de kokosolie smelten.
  4. Je bakt de uien en de shi-takes met de knoflook .
  5. Dan doe je de spaghetti en de tuinbonen erbij.
  6. Je roert er  1 of 2 eieren goed doorheen, het moet niet omeletachtig worden.
  7. De kokosroom erdoorheen.
  8. Dan flink wat zwarte peper en een beetje sol van Keltisch zeezout.
  9. Ter garnering een beetje bieslook (gedroogd).

2014-08-21 19.22.54

En smullen maar……..!!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

Advertenties

4 gedachtes over ““Spaghetti” a la Carbonara!!!!

  1. Wat een fantastisch idee om zo ‘carbonara’ te maken met ei en kokosroom! Ik kan nog geen paddenstoelen eten helaas, maar komt weer. Ik denk dat kastanjechampignons het ook goed zouden doen in dit gerecht. De tuinbonen moet ik even over denken, of k dit een lekkere combi vind (mag ze nu toch nog niet, haha!) Bedankt, Siggie, voor je inspiratie weer!

    1. He, leuk om te horen. Nee heerlijk met tuinbonen. Echt een aanrader. Idd kastanje champignons kunnen ook. Ik eet altijd shi-takes vanwege den goede voordelen. EEt smakelijk. Liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s