Koreaanse chlorella!!!!

Voor ik iets koop, probeer ik zoveel mogelijk informatie te zoeken over de voor- en nadelen van het product. Soms kom ik er meteen achter en soms pas achteraf. Bij Chlorella en Spirulina kwam ik er pas later achter wat ik precies in huis had en ik ben erg geschrokken dat ook hierbij de consument weer erg misleid wordt. Ik zal je hieronder uitleggen wat ik te weten ben gekomen en waar je op moet letten bij het kopen van deze twee producten.

Chlorella en Spirulina behoren beiden tot de algenfamilie.Het zijn hele kleine plantjes die zich erg goed kunnen aanpassen aan extreme omstandigheden. Ze bevatten beiden een hoog gehalte aan chlorofyl; de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in energie.Chlorofyl zorgt er o.a. voor dat je lever wordt gereinigd en dat je bloed basisch wordt gemaakt. Het grote verschil tussen de twee is dat Chlorella een groene zoetwateralg is en Spirulina een zoutwateralg. Chlorella richt zich voornamelijk op de ontgiftende werking en Spirulina meer op het energieniveau, doordat het ook Jodium bevat. Chlorella bevat  meer chlorofyl dan Spirulina en Spirulina bevat meer eiwitten dan Chlorella. Verder bevatten ze beide veel vitamines en mineralen. Je kunt in m’n blog over Chlorella en Spirulina er meer over lezen.

De ontgiftende en helende werking van Chlorella wordt steeds bekender en daarom wordt het door veel bedrijven verkocht. Maar zoals je weet draait het tegenwoordig allemaal om geld en niet meer om de gezondheid van de consument. De meeste Chlorella supplementen komen uit China vandaan en China  behoort niet echt tot een van de schoonste landen van de wereld. In tegendeel zelfs. China is een land dat vrijwel geen handhaving van milieuregelgeving kent en daarom kan iedereen ook van alles doen wat niet hoort. Ik zal je een aantal voorbeelden geven:

 • er wordt veelvuldig kwik in de rivieren geloosd,
 • de gewassen worden besproeid met onbewerkt rioolslib,
 • in fabrieken worden er chemicaliën geproduceerd en de afvalstoffen daarvan worden ongefilterd door de schoorstenen de lucht in geblazen.

En zo zullen er nog veel meer dingen gebeuren die dus niet door de beugel kunnen, maar wel in onze voeding terecht komt.

images (18)

In veel Chlorella producten uit China wordt een hoog gehalte aan Aluminium aangetroffen. Aluminium bevindt zich ook in onze voeding en bv. deodorant. Een teveel daarvan is op lange termijn zeer schadelijk. Er schijnt een verband te zijn tussen een hoog aluminiumgehalte en o.a.  Alzheimer, Parkinson, botontkalking, vermoeidheid, concentratieverlies. Hier zit je dus niet op te wachten: je wilt Chlorella juist gebruiken om je lichaam te ontgiften en niet om nog meer gifstoffen binnen te krijgen. Ook de Japanse Chlorella is vervuild, omdat er hier sprake is van het stralingsprobleem van Fukushima.

Als je biologische Chlorella koopt dan denkt je dat je van het probleem af bent, maar ook dat is helaas niet het geval. Hoe zit dat nu? Biologisch garandeert hoe een product verbouwd wordt. Het betekent dat de boer geen pesticiden, herbiciden, op aardolie gebaseerde meststoffen, metalen of synthetische chemicaliën toevoegt aan zijn gewassen en dat de grond  een aantal jaren vrij  moet zijn van deze producten. Biologisch betekent dus niet dat de bronnen van verontreiniging ook aangepakt worden, zoals besmet irrigatiewater, vervuiling van chemische fabrieken die in de buurt staan, chemtrails enz.

Het beste kun je de Zuid- Koreaanse Chlorella nemen.  De Zuid-Koreaanse Chlorella wordt binnen gekweekt in een hygiënische omgeving, waarbij vervuiling (pesticides, insecten, zure regen et cetera) van buitenaf niet mogelijk is. De Chorella-alg wordt dus in een gecontroleerde omgeving gekweekt. Er zijn maar een paar Nederlandse bedrijven die zuid- Koreaanse Chlorella verkopen en deze laten ze in Nederland met een geigerteller controleren op radioactieve straling.

Voor Spirulina geldt hetzelfde verhaal, ook dit zit vol met metalen en andere gifstoffen. De beste kwaliteit Spirulina komt van het toonaangevende Earthrise uit de USA en wordt gekweekt in Californië.

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust, dat producten uit China niet vellig zijn en daarom proberen de fabrikanten ons om de tuin te leiden door  Azië of uit Zuidoost Azië als herkomst te vermelden, zonder het land China bij naam te noemen. Laat je ook niet misleiden door de grote merken, want ook deze verkopen meestal Chinese Chlorella en Spirulina.

Van de overheid mag ik geen link geven naar bedrijven die wel goede Chlorella en Spirulina verkopen, maar als je goochelt op “zuid-Koreaanse Chlorella” dan zie je het vanzelf. Deze bedrijven verkopen ook de “Earthrise” spirulina.

Met deze waarschuwingen wil ik jullie niet weerhouden om gebruik te maken van Chlorella en/of Spirulina, maar waarschuwen dat je er goed op let wat je koopt.

Zaterdagavondverrassing:

Ik vind het wel vervelend als ik erachter kom dat ik weer eens om de tuin ben geleid, maar een gewaarschuwd mens telt voor 2. Ik ben blij dat ik het nu weet en ik het met jullie kan delen. De zaterdagavondverrassing werd een middag verrassing, maar dat mag de pret niet drukken toch?! Ik heb lekkere Chocolade- ananas saté gemaakt.  20150613_161127_resized

Eet en geniet!!!! Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook. Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

Advertenties

10 gedachtes over “Koreaanse chlorella!!!!

  1. Graag gedaan, het is idd erg naar dat we zo om de tuin geleid worden. Je kunt idd niets meer zo eten of slikken tegenwoordig.Succes en groetjes.

 1. Ook leidingwater kan chloor, fluor en zelfs lood bevatten. Bio is al een stap maar ecologisch 100% bio-plantaardig dat gaat te ver voor industrie….

 2. Interessant artikel! Mijn ouders hebben die van Marcus Rohrer, maar ik kan op internet niet vinden waar die wordt geproduceerd; weet jij dat toevallig?

  Ik gebruik overigens geen Spirulina of Chlorella meer omdat ik meerdere keren heb gemerkt dat ik er haaruitval van krijg… Als enige ter wereld lijkt het. Het zou er juist tegen moeten helpen!

  1. Je zou even met ze kunnen bellen, dat doe ik ook altijd als ik iets wil weten. Ik heb geen idee waar dat vandaan komt, heb die zelf nooit gebruikt. Gek dat je haar daar van uit valt, zou idd niet zo moeten zijn. Succes en groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s