Geroosterde groente salade

Dit is wel zo heerlijk, ik eet het zeker 1x per week. Het is ook heel makkelijk te maken.

Voor de salade heb je nodig ( voor 2 personen)

  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram uien
  • 200 gram wortels
  • 200 gram courgette
  • 200 gram broccoli
  • 3 stengels bleekselderij
  • 0,5 bosje platte peterselie

Je kunt de hoeveelheid natuurlijk aanpassen als je minder eet.

Bereidingswijze: De groenten,  (behalve de bleekselderij en de peterselie)  in kleine stukjes snijden en in een met bakpapier beklede ovenschaal stoppen. Roosteren voor ongeveer 30-40 minuten op stand 7 (+/- 250)*.  Af laten koelen . Bleekselderij en peterselie in hele kleine stukjes snijden en door de geroosterde groenten heen doen. Peper erbij naar smaak.

* je kunt er ook voor kiezen om op wat lagere temperaturen te roosteren, maar dan duurt het iets langer. Het is wel gezonder, qua vitamine behoud.

Voor de dressing

  • 3 theelepels honing
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 2 eetlepels coconut aminos *( optioneel)
  • 3 eetlepels olijfolie ( extra vierge)

Dit goed door elkaar mengen en door de salade heen roeren.

2014-07-24 20.02.50

 

Het smaakt heerlijk met vb: alternatieve Sushi. (recept)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s