Krokant caramel/ chocolade taartje

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • Voor de bodem:
  • 2 dadels
  • 1 gedroogde abrikoos
  • 25 gram walnoten
  • vanille-extract

Voor de vulling:

  • 2 dadels
  • klein beetje water
  • vanille extract

2014-03-15 15.46.40

Voor de top:

  • 1 dadels
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 15 gram kokosolie
  • 7 gram cacao
  • stevia of ander zoet (klein beetje maar)
  • vanille-extract

Werkwijze:

De bodem: alle ingredienten in de blender fijnmalen en goed prakken tot 1 geheel. Er een vrij dik vierkant van maken. Op een bakpapier doen en in de oven. Omdat ik het zonde vind als de Omega 3 vetzuren verloren gaan van de walnoten, heb ik ze gedroogd in de oven op de laagst stand met de deur open. Ongeveer 3,5 uur tot ze een beetje knapperig zijn. Wil je ze gewoon bakken in de oven dan duurt het ongeveer 20 minuutjes op stand 6 ( 200 graden). Af laten koelen.

De vulling: 3 dadels fijnsnijden en met een klein beetje gekookt water zacht laten pruttelen tot het een dikke kleffe massa wordt. Vanille extract erbij en goed roeren. 2/3  deel gebruik je als vulling en doe je bovenop de bodem.

De top: Kokosolie laten smelten en de cacao, zoet en vanille extract erdoorheen roeren. 1/3 deel van de vulling erdoorheen en bovenop de vulling smeren. Ook de zijkanten ermee bedekken. In de koelkast laten stijven.

2014-03-15 19.57.32 2014-03-15 19.57.56

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s