Boerenkool crackers met pompoen!!!!

Ik dacht bij mezelf: “als boerenkool chips zo lekker is, waarom dan geen boerenkool crackers”. Ik heb voor de combinatie met pompoen gekozen, omdat ik dat zo heerlijk vind in een roerbak schotel. De crackers zijn erg lekker geworden, al is de smaak heel anders dan de smaak die er los komt bij het koken of roerbakken.

Je hebt nodig:

  • 100 gram boerenkool bladeren
  • 100 gram oranje pompoen
  • 40 gram chiazaad
  • 3 theelepels marokkaanse kruiden (ras al hanout)
  • 3 theelepels pittige kerriepoeder
  • Keltisch zeezout

2014-11-20 16.21.27

Bereidingswijze:

  1. chiazaden een nachtje weken in water met wat zuur
  2. goed uit spoelen en uit laten lekken in bv een nylon koffiefilter
  3. alles in de keukenmachine of in het hakkerdje van de blender en malen totdat het 1 geheel is (ik heb daarna de blender er nog even ingezet)
  4. een bakpapier doen over de trede van je droogoven of ovenschaal
  5. het mengsel goed verspreiden
  6. in de droogoven drogen voor +/_ 21 uur op 41 graden, of +/_ 30 minuten in de oven op 180 graden, maar dat kan ook langer zijn, dit heb ik zelf niet geprobeerd.

20141121_124958

Ze zijn ook lekker met een klontje verse grasboter erop!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Samen met “vetvrij” heb ik op Facebook een  recepten pagina opgezet, voor mensen die vegetarisch, maar toch zoveel mogelijk Paleo willen eten. Het zou leuk zijn als je hier je favoriete recepten wilt delen!!!!  https://www.facebook.com/gratispaleo?ref=hl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

4 gedachtes over “Boerenkool crackers met pompoen!!!!

  1. Toen ik dit recept zag, staarde het me meteen aan: Maaaaaaak mij! Vanmiddag gedaan. Beslag vond ik niet zo lekker,beetje bitter. Dus heb ik er nog wat zout, peper en komijn bij gedaan. Dat smaakte mij beter (maar is natuurlijk persoonlijk). Langer dan aangegeven in de oven, omdat het nog niet hard was geworden. Toen er toch maar uit gehaald, met een pizzasnijder in stukken gesneden, half uurtje laten liggen, daarna omgekeerd en nog een keer in de oven. TOen was het wel knapperig, en lekker!!!! Smaakt een beetje zoals boerenkoolchips, die ik persoonlijk lekkerder vind, maar ik vind dit wel een heel leuke variant, en ja, vol groente!!!
    Siggie, mss kun je nog eens uitleggen hoe je dat chiazaad afspoelt op een slimme manier??? Ik vind het maar een geklieder, maar dan zal wel aan mij liggen… Of bij jou ook??? Hahaha.

    1. Hoi, leuk dat je ze gemaakt hebt. Zelf gebruik ik altijd kerrie Engels en dat is heel pittig en kruidig van smaak en heb je minder nodig dan gewone kerriepoeder. Ws heb jij andere kerriepoeder gebruikt, die minder krachtig van smaak is, je hebt zoveel verschillende soorten. Goed dat je schrijft dat ze in de oven langer moeten, dit was een benadering, omdat ik het in de droogoven heb gemaakt, maar zal het aanpassen in de beschrijving. Thanks!!!!

      Chiazaden afspoelen in een nylon zeef en goed met een lepel omroeren en uit laten lekken. Lijkt een beetje een gedoe, maar valt wel mee, oefening baart kunst, hahaha.

      Succes!!!!

      1. Bedankt voor je reactie!!! Mss waren ook m;n chiazaden niet goed uitgelekt, daardoor langer in de oven? in de gaten houden in ieder geval!

  2. Hoi Peyta, dat zou ook goed kunnen, dan is het beslag vochtiger idd. Kan aan verschillende dingen liggen.
    Soms zelfs ook aan de boerenkool zelf. Ik had laatst chips gemaakt van boerenkool en de 1x duurde het vel langer dan de 2e x, terwijl ik precies hetzelfde had gedaan. Fijn dat het toch nog goed gekomen is. Groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s