Pittige boerenkool met pompoen

Boerenkool behoort tot 1 van de meest gezonde groentes. Het zit ook boordevol calcium en deze wordt goed door je lichaam opgenomen. Het lekkerste zijn de verse bladeren met nerf. Een wereld van verschil met voorgesneden boerenkool. Deze hoeveelheden zijn voor 1 persoon, maar kun je natuurlijk aanpassen, als je meer of minder eet.

  • Boerenkool- bladeren (100 gr)
  • 100 gram spruitjes
  • Uien (1)
  • Shi-take (handje)
  • Pompoen(oranje) (200 gr)
  • ei, zalm, geitensmeerkaas of tempeh
  • kokosolie
  • Thaise  kerrie-poeder (lekker pittig)
  • Platte peterselie
  • keltisch zeezout(sol) (optioneel)

Boerenkool, spruitjes en  pompoen kort voorkoken, de rest van de ingrediënten in flink wat kokosolie bakken en door elkaar roeren. Peterselie fijn snijden en erdoorheen doen. Kerrie eroverheen(ik gebruik lekker veel, maar het is wel pittig) en klaar is Klara!!!!

2014-02-06 13.04.50

2014-03-20 17.45.28

 

MMMM, dit is zo lekker!

Bon appetit!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s