Kruidige boekweitpudding (warm)!!!!

  • Boekweit is geen graan, maar een gras soort. Het bevat geen gluten. Granen en grassen behoren oorspronkelijk niet tot het Paleo-principe, maar als je daar een x vanaf wilt wijken, dan is boekweit een betere keus. In tegenstelling tot bijvoorbeeld rijst, tarwe en mais scoort boekweit laag op de glycemische index. Twee voordelen: je bloedsuikerspiegel stijgt veel minder snel na het eten van een product wat van boekweit gemaakt is én hierdoor heb je minder snel weer trek! Zeker als je er nog wat goede vetten bijdoet.

Er bestaan verschillende theorieën over de aanwezigheid van fytinezuur in boekweit, de ene bron zegt dat boekweit geen fytinezuur bevat, de nadere bron beweert het tegenovergestelde. Daarom week ik m’n boekweit gewoon in water met appelciderazijn, zodat ik zeker weet dat het aanwezige fytinezuur is geneutraliseerd.

  • Psyllium husk vezels zijn de buitenste schilletjes van de zaadjes van de plant die we in het Latijn plantago ovata noemen. Het wordt ook wel verkocht onder de naam psylliumvezels. Van oorsprong komt dit product uit Iran, India en Pakistan. Het is ook te gebruiken als bindmiddel. Omdat het nogal vezelrijk is, moet je er wel goed bij drinken.

Psylium husk is even wennen als je het nog niet kent, maar het is een goede en makkelijke manier om pudding mee te maken. Als je het verwarmt dan krijgt het een soort kauwgombal effect, maar als je het daarna in de blender stopt, dan houd je een lekkere dikke pudding over.
Deze pudding is heerlijk met het koude weer, je kunt het als ontbijtpudding eten, maar ook als dessert of tussendoortje. Ik houd goed gekruide spijzen, maar als ik jou was, dan zou ik eerst de helft van de kruiden gebruiken en naar smaak meer toevoegen. Bij te weinig kun je het er wel bij doen, maar bij te veel er niet meer afhalen, hahaha.

Je hebt nodig voor 1 of 2 personen:

  • 30 gram boekweit grutten ( van te voren geweekt in water met zuur)
    water
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepels gedroogde en gemalen gemberwortel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 of 2 theelepels groene steviapoeder* (voor degenen die niet van groene steviapoeder houden: door de kruiden proef je smaak overheersende smaak van groene steviapoeder niet)
  • water
  • 2 eetlepels whey eiwitpoeder
  • 2 theelepels psylium husk poeder**
  • gras boter

Bereidingswijze:

  1. je brengt het water met de grutten aan de kook
  2. ondertussen maak je een papje van de psylium husk met een glas water
  3. dit heel goed roeren totdat het een stijf geheel wordt en dit voeg je toe aan de grutten
  4. de kruiden toevoegen en eventueel nog wat water
  5. de kruiden toevoegen en eventueel nog wat water
  6. de kruiden toevoegen en eventueel nog wat water
  7. alles in de blender met het eiwitpoeder
  8. opdienen met wat klontjes gras boter, zodat deze er lekker in kunnen smelten (maar je kunt dit  natuurlijk ook in de blender erbij doen)

20150214_185456

 

Ik bestel m’n stevia en psylium huskpoeder bij superfoodsoline. Biologisch en van goede kwaliteit tegen  zeer voordelige prijzen.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s