Gember ontbijt koek!!!!

Als kind hield ik nooit van ontbijtkoek, ik vond het veel te plakkerig. Tijdens m’n vreetbuien ben ik ze pas lekker gaan vinden, maar ja dan vind je alles lekker wat voor handen ligt.

Ontbijtkoek wordt vaak aangeraden als het gezonde tussendoortje. Als je goed naar de ingrediënten kijkt, dan zie je dat er weinig gezonds aan is. Ontbijtkoek bevat veel suiker, is gemaakt van granen en bevat een hoop ongezonde toevoegingen, zoals glucose-fructose stroop,  plantaardige olie en nog wat andere ongezonde dingen.  Niet echt iets om nou vrolijk van te worden.

Deze ontbijtkoek bevat alleen maar gezonde ingrediënten. Ik had er van te voren een beetje m’n twijfels over of het wel zou gaan lukken, maar ik moet eerlijk zeggen, hij is heel erg lekker. In tegenstelling tot de normale ontbijtkoek blijft hij niet zo aan je tanden plakken. Het enige wat ik stiekem mis is dat lekkere plakkerige randje.

Je hebt nodig:

  • 100 gram kokosmeel
  • 3 bananen
  • 2 theelepels psylium husk*
  • 2 eetlepels koekruiden
  • dadelstroop**
  • 2 dessertlepels gedroogde en gemalen gember
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel citroensap of appelciderazijn

* Psylium husk is een plantaardig bindmiddel dat het gerecht extra stevigheid geeft. Goede en voordelige biologische psylium husk kun je hier bestellen.

** je neemt 45 gram dadels en  50 ml water. Je laat dat even 10 minuten weken, zodat de dadels wat zachter worden. Dit doe je in de blender. Deze laten draaien totdat het een stroopachtige substantie is.

Bereidingswijze:

  1. je haalt de klontjes uit de kokosmeel
  2. je maakt een papje van de psylium husk met wat water, totdat het de dikte heeft van yoghurt
  3. je doe de gedroogde gember in een klein laagje water, zodat de smaak goed vrij kan komen
  4. je voegt alle ingrediënten bij elkaar en pureert het tot een gladde massa
  5. Je stopt dit een een met bakpapier beklede ovenschaal
  6. je stopt het in een goed voorverwarmde oven en bakt ‘m op 180 graden gedurende 30-45 minuten

2014-12-08 15.17.23

Het is erg lekker en nog gezonder als je er een klontje gras boter opdoet . Zeker als hij net uit de oven komt, dan smelt het zo lekker weg.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier. Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

4 gedachtes over “Gember ontbijt koek!!!!

    1. Hoi Karin, de banaan zorgt ervoor dat het minder droog is. Als je het recept met eieren doet dan is het veel droger. Maar kokosmeel is altijd droger dan de meeste andere melen ja. Het kan ook per merk nog verschillen. Ik gebruik die van Aman Prana en vind deze het lekkerste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s