Snickers!!!!

Ik ben dol op candybars. Vroeger hield ik totaal niet van snickers, maar tijdens m’n vreetbuien heb ik er echt heel veel verslonden. Het gevolg is dat ik ze nu erg lekker vind (zucht..), hahaha. Het is toch zo anders om dit nu te kunnen eten. Gezellig samen met m’n mannetje, bij een kopje thee. Natuurlijk heb ik nog steeds de behoefte aan meer, maar ik doe er nu niets meer mee.

20150606_193051-1_resized

Ik vond het een leuke uitdaging om ze na te maken, hopelijk kan ik jou ook overtuigen om dat te doen.

Je hebt nodig voor 2 snickers:

Voor de bodem:

  • 5 gram amandel proteïnepoeder (maar je kunt ook amandelmeel of kokosmeel gebruiken)
  • 2,5 dessert lepels yacon siroop of ander zoet (ik zou geen honing gebruiken, want dit heeft een te overheersende smaak)**
  • 15 gr amandelpasta (zie recept)

Bereidingswijze:

  1. alles tot een gladde massa maken met de keukenmachine
  2. op bakpapier vormpjes maken en in de vriezer zetten

Voor de karamel laag:

  • 2  Medjoul dadels**
  • 1 theelepel vanille-extract (zie recept)
  • 15 gram amandelpasta ( (zie recept)
  • +/- 5 paranoten*

*Paranoten hebben een sterkere smaak dan amandelen, net zoals pinda’s dat ook hebben en zijn daarom een goed alternatief hiervoor. Paranoten zijn ook een goede bron van selenium,  2 a 3 van deze noten per dag en je zit al aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Selenium is belangrijk om de zware metalen uit je lichaam te laten verdwijnen, die je vb in zeeproducten aantreft.

** m’n ingrediënten bestel ik altijd bij Superfoodsonlie.nl. Goede, biologische kwaliteit voor  voordelige prijzen.

Bereidingswijze:

  1. dadels, pasta en vanille- extract malen in de keukenmachine totdat het een massa is (de paranoten houd je nog even apart)

Bereidingswijze voor de snickers

  1. je haalt de bodems uit de vriezer
  2. je stopt de karamellaag er bovenop
  3. je snijdt de paranoten in stukjes en stopt die in de karamellaag
  4. je stop het weer in de vriezer

Voor de chocoladelaag:

  • +/-20 gr kokosolie
  • 1 dessertlepel cacao**
  • 1 dessertlepel Mesquitepoeder (als je dit niet hebt, kun je wat extra cacao gebruiken)**
  • 1 ,5 theelepel arrowroot (plantaardig bindmiddel, dit zorgt ervoor dat je een dikke chocoladelaag kunt maken)**
  • +/- 10 stevia druppels**
  • 1 dessertlepel vanillepoeder

Bereidingswijze:

  1. je laat de kokosolie zachtjes smelten
  2. je roert alle ingrediënten door elkaar heen

Bereidingswijze voor de snickers:

  1. je haalt de snickers uit de koelkast
  2. je besmeert de snickers helemaal met de chocolade massa
  3. je stopt het geheel in de koelkast om de chocoladelaag hard te laten worden ( je kunt het ook voor korte tijd in de vriezer zetten en vlak voor gebruik even in de koelkast zetten)

20150606_193231-1_resized

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

Advertenties

4 gedachtes over “Snickers!!!!

  1. Hier moet ik toch even op reageren;
    echt heeeerlijk! Wel heb ik een reep pure chocolade gesmolten en de Snickers daarin gedoopt. Ook heb ik wat rijststroop en iets minder amandelpasta gebruikt in de karamelgedeelte, en een heel klein beetje pindakaas erbij gedaan,die je in de verte proeft, mijn man houdt niet van Snickers omdat die ontzettend zoet zijn,
    zoals hij zelf zegt,maar deze waren onovertroffen.
    En wat leuk om te maken!

    Groetjes Jacqueline

    1. Ha, wat leuk om te horen. Het zijn meestal de mannen die de eigengemaakte creaties in het begin toch iets minder kunnen waarderen, hahaha. Dank je wel. Je hebt nu gereageerd op m’n oude blogadres, het adres van het nieuwe is: http://zijeetook.com/. Hoop je daar ook te zien. Groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s