Kikkererwten muffins met koriander

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 50 gram kikkererwten ( vooraf geweekt).
  • 130 gram wortels
  • 10 gram verse koriander
  • zwarte peper
  • keltisch zeezout
  • vruchtvlees van 1 citroen
  1. Week de kikkererwten gedurende 24-48 uur warm water met keltisch zeezout. ( wel af en toe even verversen).
  2. Kook ze +/- 1 uur .
  3. Maal ze fijn in de blender.
  4. Maal de wortels ook fijn in de blender (rauw).
  5. Citroen ook fijn malen in de blender en het sap eruit laten lekken.
  6. Pureer alle ingredienten  tot 1 glad geheel.
  7. Stop ze in een muffin vorm.

2014-03-13 18.14.57

Oven goed voorverwarmen en op stand 7 ( +/_ 250 graden) en bakken gedurende 45 minuten.

2014-03-13 18.19.02

Dit zijn erg leuke en handige stenen oven schaaltjes, voor als je wat grotere muffins wilt maken. Wel invetten of een muffin papiertje erin stoppen, anders kun je ze er niet uit halen.

Note van de kok: Koriander is een erg sterk kruid. Je houdt ervan of je houdt er niet van, het heeft een zeer overheersende smaak. Ik vind het erg lekker, maar heb het wel leren eten, m’n 1e kennismaking vond ik ook helemaal niet lekker.

Lekker met bloemkoolrijst met sinaasappel en gember en “vergeten” wortels. ( zie recept)

2014-03-13 19.15.06

Enjoy!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s