Bloemkool risotto met feta en tuinbonen!!!!

Echt een heerlijk recept voor als je van Feta houdt.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 500 gram bloemkool
  • 300-400 gram tuinbonen
  • 100 gram bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram verse peterselie
  • 100 gram feta kaas
  • 0,5 bouillonblokje (zonder gist)
  • 100-150 ml water
  • kokosolie
  • Zwarte peper
  • kokosroom (optioneel)

2014-04-21 18.51.36

Bereidingswijze:

  1. Bloemkool in de blender fijn malen tot rijst en kort stomen
  2. Uien fruiten in de kokosolie, bleekselderij erbij doen en kort mee fruiten
  3. Water, bouillonblokje, bloemkoolrijst   toevoegen bij de uien en bleekselderij en laten sudderen totdat het water op is.
  4. Tuinboontjes ondertussen koken en bij de rest toevoegen
  5. Zet het vuur uit en voeg dan de peterselie eraan toe
  6. Lekker wat zwarte peper erdoorheen doen
  7. Op het bord scheppen en de feta er in verkruimelde brokjes overheen strooien.

2014-09-04 19.53.38

EET SMAKELIJK!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

 

2 gedachtes over “Bloemkool risotto met feta en tuinbonen!!!!

  1. Ziet er goed uit dit recept. Ga ik beslist een keer maken.

    Je kunt tuinbonen ook dubbel doppen.
    Als ze nog lekker vers zijn, dan is dat niet nodig, maar als je tuinbonen niet zo jong zijn of uit de diepvries komen dan kun je ze dubbel doppen. Dit betekent dat je het taaie velletje van de boon af haalt.
    Je gaat als volgt te werk: je blancheert eerst de tuinbonen (je gooit ze in kokend water en spoelt ze daarna koud in een vergiet).
    Vervolgens maak je met het schilmes een sneetje in de boon en druk je de binnenboon eruit. De binnenboontjes hebben een heldere groene kleur. Het is vrij veel werk maar het ziet er
    spectaculair uit.

    Ik heb het een keer gedaan. Heerlijk dat ze waren. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s