Kokosmeel brood / cake met appeltjes

Dit recept heb ik van ‘eet je goed, voel je goed’ en heb ik aangepast.

Ingredienten:

  • 100 gram Kokosmeel.
  • 3 Eieren.
  • Courgette (+/- 200 gram).
  • 2 grote Appels (ik gebruik “van Boskoop”appels).
  • 1 theelepel baking soda.
  • 1 eetlepel citroensap of appelcider.
  • Kaneel en speculaaskruiden (lekker veel)
  • Vanille-extract( +/- 2 eetlepels)
  • 3 gram groene steviapoeder
  • Wil je het helemaal goed doen, kun je er nog wat gewelde rozijnen bij doen.

Bereidingswijze:

  1. Gebruik 1 appel voor het beslag en snijdt 1 appel in kleine stukjes
  2. Maak een dik papje van de psylium husk met wat water (goed roeren)
  3. Snijd de courgette in stukjes
  4. Stop alle ingrediënten bij elkaar en pureer het met de staafmixer tot een beslag
  5. Stop het in een goed voorverwarmde oven op stand 5 of 170 graden, gedurende 30-45 minuten

2014-03-31 16.18.08

 

Het is erg lekker en nog gezonder als je er een klontje gras boter opdoet . Zeker als hij net uit de oven komt, dan smelt het zo lekker weg.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier. Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

10 gedachten over “Kokosmeel brood / cake met appeltjes

  1. Hey Siggie
    De eerste keer smaakte het best goed maar moest heel lang bakken, maar..de smaak was heel goed!
    De tweede poging, enerzijds nog nattig maar anderzijds heel brokkelig ik heb eigenlijk gewoon kruimels!
    Zo jammer want het meel is best prijzig. De smaak was ook anders. kan je het wel eten ook al ist mogelijk niet zo of te gaar?
    Dank je

    1. Hoi Maartje, het kan zijn dat je de appels in te grote stukken hebt gesneden. Dat is bij mij ook wel eens gebeurd.Welk merk heb je gebruikt, daar kan het soms ook aan liggen. De samenstelling kan erg per merk verschillen. Groetjes.

  2. bedankt, ergens ben ik wel voorstander van rauwe dingen (dan kan je ook amandelen goed gebruiken, maar kan je meel rauw eten?) het probleem is bij rauw dat het moet plakken en dat vraagt vaak veel zoet, zoals dadels

    DANK JE

    1. Hoi Maartje, tegenwoordig gebruik ik psylium husk, dat geeft het brood extra stevigheid en kan gewoon verhit worden. Groetjes.

  3. oke, dank je, ik heb alleen Colon clean, dat is psyllium maar zit ook inuline doorheen, weet niet of dat geschikt is
    sorry

    1. Dat weet ik niet, maar je zou het kunnen proberen. Ik gebruik 2 a 3 theelepels per brood, meer wordt niet lekker, dan blaast het brood zich op als kauwgom, hahaha.

    1. Haha, ik kreeg een x een recept en daar stond dus 50 gram psylium, het brood werd een grote kauwgombal en ging over de bak heen, zelf niet eetbaar voor de eenden.

Plaats een reactie