Boerenkool-muffins

Bij boerenkool denkt iedereen meteen aan stamppot, maar je kunt er zoveel kanten mee op. Deze muffins bijvoorbeeld, ze zijn erg makkelijk te maken en handig om als lunch gerecht mee te nemen.

Voor 2 muffins heb je het volgende nodig:

  • 2 eieren
  • 50 gr verse boerenkool
  • 75 gr uien
  • kokosolie
  • 30 gr shi-takes ( of andere champignons)
  • cayennepeper
  • Keltisch zeezout(optioneel)
  • italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

  1. boerenkool fijn snijden en even heel kort koken
  2. uien en shi-takes bakken  met kokosolie
  3. alle ingrediënten door elkaar roeren
  4. het beslag over 2 papieren muffinvormen verdelen
  5. in een goed voorverwarmde oven bakken, +/- 30 minuten op 220 graden

2014-04-11 16.47.32

Om ze stevig te houden, heb ik ze in 2 stenen pannetjes gestopt (zonder deksel).

Eet smakelijk!!!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s