Dubbele vanille koekjes met walnoot-chocolade pasta!!!!

Vroeger als kind vond ik die dubbele vanille koekjes met chocolade ertussen zo lekker. Ik haalde ze altijd van elkaar af en likte de chocolade laag er dan af. Deze koekjes zijn juist erg lekker om in z’n geheel te eten, al kun je de chocoladelaag er natuurlijk ook af likken, want zonder laag zijn ze ook erg lekker.

Voor de koekjes heb je hebt nodig:

  • 75 gram kokosmeel
  • 3 kleine bananen
  • 1 dessertlepel vanillepoeder (Madagaskar)*
  • 2 theelepels psylium husk ( of 1 extra banaan of ei)
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appelciderazijn (of iets anders zuurs)
  • beetje water

* Vanillepoeder uit Madagascar is de beste en de lekkerste die er is. Ik bestel deze samen met de Psylium husk altijd bij Superfoodsonline. Goede en biologische kwaliteit tegen zeer voordelige prijzen.

Bereidingswijze:

  1. alle klontjes uit het meel halen
  2. een papje maken van de psylium husk met een beetje water, roeren totdat het een dikte heeft van yoghurt
  3. met de staafmixer een beslag maken van alle ingrediënten
  4. een schaal  bekleden met bakpapier
  5. het beslag erin doen
  6. in een goed voorverwarmde oven bakken op 220 graden, ongeveer 30 minuten
  7. de koek in stukjes snijden

20150103_164045

 

Walnoot-chocolade pasta:

Je hebt nodig:

  • 60 gram walnoten (van te voren geweekt en gedroogd)
  • 3 theelepels cacao
  • 1 dessertlepel vanille-extract
  •  sol van Keltisch zeezout (klein beetje)
  • vloeibare stevia druppels*

omdat ik het niet goed meer in het pipetje kreeg, heb ik een klein beetje op een theelepeltje gedaan. Je hebt echt maar heel weinig ervan nodig.

Bereidingswijze:

  1. alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en malen totdat het een smeerbare massa is, soms moet je de massa even van de kant schrapen met een lepel en dan weer verder laten malen.

Je kunt deze pasta een tijdje goed houden, door hem in een goed afgesloten pot in de koelkast te zetten.

20150103_164455

Voor de dubbele koekjes:

Bereidingswijze:

Je besmeert een vanille koekje met een dikke laag walnoot-chocolade pasta en stopt er een andere koek bovenop.

20150103_184548

Eet smakelijk!!!!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk om van je te horen.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Samen met “vetvrij” heb ik op Facebook een  recepten pagina opgezet, voor mensen die vegetarisch, maar toch zoveel mogelijk Paleo willen eten. Het zou leuk zijn als je hier je favoriete recepten wilt delen!!!!  https://www.facebook.com/gratispaleo?ref=hl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

Advertenties

2 gedachtes over “Dubbele vanille koekjes met walnoot-chocolade pasta!!!!

  1. Lijkt me lekker (fan van kokosmeel) en ik heb alles in huis maarr…Ik zie bij de ingrediënten GEEN rozijnen staan maar bij de bereiding heb je het over rozijnen en het vocht van de rozijnen???? eehhmmm hoeveel water & (rozijnen) vocht moet er ongeveer in??
    hoor het graag, groetjes Janna

    1. Hoi Janna, ik heb het niet goed nagelezen voor ik het plaatste, stom. Rozijnen waren van een ander recept, hier horen ze niet in thuis, hahaha. Bedankt voor je oplettendheid! Hopelijk vind je het ook lekker, succes!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s