Walnootpasta

Overal kom ik recepten tegen met notenpasta’s, maar walnoot pasta zie ik bijna nooit. Deze noten zijn m’n favoriet en zitten boordevol goede omega 3 vetzuren.

Voordat ik m’n noten eet, week ik ze altijd eerst een nachtje met water en Keltisch zeezout, dit om de schadelijke stoffen ( fytinezuur) te neutraliseren. Daarna goed afspoelen en drogen in een droogoven. Als je die niet hebt, dan kun je ook de gewone oven gebruiken en op de laagste stand zetten met de deur open. Na ongeveer 3 uur, zijn ze goed droog en heerlijk knapperig. Zo smaken ze op ze lekkerst!!!!! Je kunt ze daarna nog lang bewaren in de koelkast.

Ik had een recept in m’n hoofd, waarvoor ik dus walnoot pasta wilde gebruiken. Heb dat dus eerst gemaakt. Ik heb maar een klein beetje gemaakt, omdat ik niet meer noten in huis had. Ik heb het dus gemaakt met 50 gram noten. De volgende x dat ik het maak, zal ik het met meer noten gaan maken. Het voordeel daarvan is, dat het makkelijker gaat in de blender.

Je hebt dus nodig:

  • Blender of staafmixer met hakkertje*
  • Walnoten
  • Keltisch zeezout
  • Olijfolie (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Je stopt alles in de blender
  2. En dan is het een kwestie van door blijven malen
  3. Af en toe even roeren
  4. Het duurt zeker wel een tijdje, voordat het een vettige substantie wordt (ongeveer 25 minuten)
  5. Klein beetje Keltisch zeezout aan toevoegen ( optioneel)
  6. Klaar is klara
  7. Stop het in een potje en bewaar het in de koelkast

2014-08-01 12.23.53

2014-08-01 12.51.44

Nadat ik het gemalen had in de blender, heb ik het in het hakkertje gedaan.*

2014-08-01 12.44.53

 

Mocht je het niet smeuïg genoeg vinden, dan kun je er altijd nog een klein beetje olie aan toevoegen (olijfolie) maar bij mij was  dat niet nodig. Het smaakt echt heerlijk!!!!

*Zelf ben ik begonnen met de blender, maar omdat ik zo weinig noten heb gebruikt, maalde dat niet meer verder. Daarom heb ik het daarna in het hakkertje gedaan en dit werkte perfect. Dit komt, omdat het mesje wat lager op de bodem ligt en dus goed is voor kleine hoeveelheden.

Toen laatst m’n blender kapot was en ik met m’n handen in het haar zat (want ik ben zo aan m’n blendertje gehecht) heb ik aan de buurvrouw gevraagd, of ik haar staafmixer met hakkertje mocht lenen. Die lieve schat had ‘m ergens ver weg achter gezet, omdat ze ‘m nooit gebruikte. Omdat ik haar wel eens psychisch bijsta, kreeg ik ‘m cadeau. Zo lief. Maar toen kwam plotseling m’n blender de volgende dag en had ik ‘m dus nog niet gebruikt. Kwam hij nu even mooi van pas!!!!

Ik heb deze pasta gebruikt om er Walnoot- ijs Bonbons van te maken (zie recept). Maar je kunt er natuurlijk ook heerlijk een boterham of cracker mee beleggen. Zelf eet ik geen brood, maar m’n mannetje wel en besmeert ze het liefst met Pindakaas. Nou, dit is een veel beter alternatief dan het zo ongezonde pindakaas.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s