“Sweet Chai” pompoen cake!!!!

Koken met kruiden theeën is erg leuk, omdat je daarmee weer hele andere gerechten kunt maken Je gebruikt kruiden die normaal niet zo snel in je opkomen.

Dit is echt een heerlijk brood met pompoen. Ik heb de oranje pompoen gebruikt, omdat deze heerlijk zoet is van smaak en samen met de Chai thee een goede combinatie is.

2014-07-31 11.46.57

Je hebt nodig:

  • 100 gram kokosmeel
  • 3 eieren
  • 2 theelepels Psylium Husk of een extra ei
  • 400 gram oranje pompoen
  • 6 zakjes Chai thee
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 gram gedroogde Stevia blaadjes
  • 1 theelepel gedroogde gember (fijn gemalen)
  • 1 theelepel Baking Soda
  • 1 eetlepel Appelciderazijn

 

Bereidingswijze:

  1. pompoen even kort voor koken
  2. kokosmeel ontdoen van alle klontjes, dit kan met een vork
  3. de gedroogde Stevia bladeren even overgieten met een klein beetje kokend water, zodat de smaak goed vrij komt en dan alles door het beslag heen doen
  4. een klein beetje water bij de Psylium Husk doen en roeren totdat er een glad papje ontstaat van Yoghurt dikte en door het beslag heen doen
  5. de rest van de ingrediënten door het beslag heen doen en goed pureren
  6. bakken in een goed voorverwarmde oven op stand 6 ( ongeveer 200 graden)gedurende 30-45 minuten
  7. klaar is Klara!!!!

20150110_185504

Het is erg lekker en nog gezonder als je er een klontje gras boter opdoet . Zeker als hij net uit de oven komt, dan smelt het zo lekker weg.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier. Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

9 gedachten over ““Sweet Chai” pompoen cake!!!!

  1. Lekkkkkkerrrrrr. Ik vind die thee wel erg duur. Ik heb gezocht wat erin zit, dit ga ik gewoon zelf mengen! Lekker recept, ben ook dol op pompoen. Proef je de pompoen ook goed in de cake?

  2. Hallo Siggie Iggie,
    Ik heb heel veel pompoen over ondanks dat ik al soep gemaakt heb. Dus nu wilde ik dit recept gaan maken. Maar ik heb geen Chai thee in huis, waardoor kan ik het vervangen? En kan ik ook stevia druppels of stevia poeder (Kristal Sweet) gebruiken ipv gedroogde blaadjes?

    1. Hoi, M.T. Leuk jou hier ook te “zien”. Ik denk dat het met alleen kaneel ook al lekker is, even proeven en ms er wat meer van gebruiken. Ik zou de stevia druppels gebruiken, zelf vond ik het poeder geen fijne smaak hebben. De druppels zijn nogal neutraal van smaak. Succes en groetjes.

  3. Gaat weer wel even duren, want ik had vanochtend de pompoen al gesneden klaar staan toen bleek dat het er niet meer bijpaste in de pan voor de soep. Dat wilde ik natuurlijk niet laten verpieteren, dus ik heb het in een aparte pan gekookt en alsnog bij de soep geknald. Nu kan ik heel Zeeland voorzien van pompoensoep. En met een beetje pech ben ik de enige in het gezin die het lust hahaha.

Plaats een reactie