“Kaas” uien crackers (zuivelvrij en raw)!!!!

Ken je nog de kaas uien chips van Croky? Als kind vond ik ze heerlijk en aten we ze vaak thuis in het weekeinde, als we met z’n allen naar The showbizz quiz keken, hahaha. Deze crackers smaken precies zo. Je kunt ze natuurlijk ook in kleine stukjes snijden, zodat je er chips van maakt. Zie ook m’n Cashew “kaas” crackers.

Je hebt nodig voor +/- 12 crackers:

  • 20 gram lijnzaad
  • 20 gram chiazaad
  • Keltisch zeezout
  • 200 gram uien
  • 4 eetlepels edelgist (dit zorgt voor een hartige smaak smaak)
  • gedroogde bieslook
  • 2 theelepels gedroogde mierikswortel

Bereidingswijze:

2014-11-11 12.22.38

  1. lijnzaad (eerst malen) en chiazaad een nachtje in de week zetten
  2. uitspoelen en goed uit laten lekken
  3. uien fijnsnijden
  4. alle ingrediënten in de keuken machine of blender doen, zodat het een gladde massa wordt
  5. het beslag uitsmeren op bakpapier
  6. drogen in de droog oven op 40 graden ongeveer 21 uur

* Je zou het ook kunnen proberen in de gewone oven, maar m’n ervaring is dat de smaak van edelgist vermindert bij het verwarmen.

20141112_202107 20141112_202042

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

 

 

 

8 gedachten over ““Kaas” uien crackers (zuivelvrij en raw)!!!!

  1. Ik ben erg benieuwd welke droogoven je hebt. Lijkt me leuk om voor te gaan sparen.
    Hoe maal jij je lijnzaad. Ik heb het geprobeerd in de keukenmachine maar het lijkt alsof de gladde zaadjes gewoon langs de snijmessen glippen. Want na een tijdje met de machine vol aan waren er amper zaadjes kapot.

    1. Hoi, hoi, ik heb een kleine Exilibur van E200,-. Ben er erg blij mee, maar maakt wel een hoop lawaai. De zaadjes kun je het beste malen in de blender, ik heb het ook in het hakkerdje van de blender geprobeerd, maar dat heeft hetzelfde effect als een keukenmachine. Je zou ook een koffiemolentje kunnen proberen, dat lees ik tenminste wel eens. Succes!!!!

  2. Ooo dat wordt nog even sparen dan hihihi. Ik zag bij de Lidl een koffiemolen en twijfelde om die mee te nemen omdat ik dat ook op verschillende plaatsen gelezen had. Maar toen dacht ik, ik heb een keukenmachine waarom zou ik…. Misschien had ik het toch moeten doen 😉

    1. Had ik dat maar geweten, m’n blender is op dit moment bij de reparateur en zit ik dus zonder, helaas. Heb wel een oude koffiemolen van de buurvrouw gekregen, maar deze is zo verroest, daar durf ik m’n gezonde zaadjes echt niet in te doen, hahaha. Spaar ze, je zult het vast leuk vinden, ook fijn voor je kids om groente en fruit lekker te kunnen verbloemen.Groetjes.

  3. Wat doe je verder allemaal in zo’n droogoven? Ik heb ondertussen nog een koffiemolentje kunnen vinden bij de Lidl voor 10 euro, wie weet misschien staat er bij jou bij de Lidl ook nog wel 1 op je te wachten 😉
    Ik ga het zo snel mogelijk eens proberen of ik hiermee de zaadjes wel gemalen krijg.

    1. Je kunt veel dingen doen met de droogoven, noten en zaden drogen, crackers, chips, koekjes maken. Brood zou ik zelf nooit proberen, denk ik, want ik ben bang dat dat wel een week gaat duren. Maar ideaal om “rauw” te verbloemen en toch alle voordelen daarvan binnen te krijgen.
      Lieve groetjes.

  4. Hmm, lijkt me leuk! Dingen verbloemen is wel nodig bij mijn kids 😉 Ja ik zag inderdaad in je recept staan dat het 21 uur in de droogoven moet, toen dacht ik nog dat is vast een foutje hahaha. Ik wou dit recept in mijn heteluchtoven proberen, die kan op minimaal 50 graden. Maar krijg ik dan hetzelfde effect? Lijkt me qua stoomkosten ook wel prijzig.

    1. Ja, een gewone oven kost veel meer stroom dan zo’n droogoven. Ik weet niet of je ook hetzelfde effect krijgt. M’n ervaring is wel dat edelgist vermindert van smaak, zodra je het verwarmt. Je zou het dus uit moeten proberen. Succes!!!!

Plaats een reactie