Pompoen brownies!!!!

Bij de zaterdagavond hoort toch wel chocola hoor en voor pompoen kun je me ook altijd wel warm krijgen. Dus waarom niet allebei tegelijk? Deze pompoen brownies zijn echt heel lekker geworden, ik had er van te voren niet echt  een voorstelling van. M’n man gaf ze cijfer 9. Hopelijk vind jij ze net zo lekker als wij.

Je hebt nodig voor 2 of 3 brownies 

Voor de brownies:

  • 50 gram Medjoul dadels
  • 30 gram walnoten*
  • lepel cacaopoeder**
  • 1 dessertlepel vanille-extract
  • 1 eetlepel  geraspte kokos

* Walnoten heb ik van te voren geweekt in water met Keltisch zeezout en daarna gedroogd in de oven op de laagste stand, met de deur open. (zo zijn de meeste schadelijke stoffen eruit en zijn de vetzuren goed bewaard gebleven).

** Weet je niet of je gewone of rauwe cacaopoeder moet gebruiken? Lees dan m’n artikel over (rauwe) cacao, zodat je aan de hand daarvan een goede en gezonde beslissing kunt nemen.

Voor de vulling:

  • 100 gram oranje pompoen (met schil)
  • 1 Medjoul dadel
  • 1/2 theelepel kaneel (Ceylon)
  • 1/4 theelepel vanillepoeder (Madagascar) *

Voor de chocolade top:

  • 5 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 stevia druppels*
  • 1 theelepel arrowroot*
  • 0,5 dessertlepel cacao*

**  Ik bestel m’n producten altijd altijd bij: Superfoodsonline. Goede en biologische kwaliteit tegen zeer voordelige prijzen.

Bereidingswijze:

Voor de bodem:

  1. Je doet alle ingrediënten voor de bodem  in de keukenmachine en laat deze draaien totdat je een soort van deeg hebt.
  2. Je stopt dit op een keukenpapiertje en stopt het in een gesloten bakje in de koelkast.

Voor de vulling:

  1. Je snijdt de pompoen in stukjes
  2. Je stoomt de pompoen gaar
  3. Je maakt er een puree van met de staafmixer
  4. Je laat het even afkoelen

Voor de chocolade laag:

  1. je laat de kokosolie zachtjes smelten
  2. je maakt een papje van alle ingrediënten

Voor de brownies:

  1. Je haalt het deeg voor de bodem uit de koelkast
  2. Je maakt daar vormen met een opstaand randje van (zie foto’s)
  3. Je stopt de pompoenvulling erin
  4. Je smeert de chocolademassa erboven op
  5. Je zet het in de koelkast om te laten stijven en de chocoladelaag hard te laten worden

20150406_154341

 

20150406_191552

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s