Humus met koriander

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo dol ben op peulvruchten. Maar omdat ik pesco vegetariërs ben en niet al te veel eieren eet, probeer ik ze wel af en toe te eten. Op deze manier vind ik het wel erg lekker. Belangrijk is dat je ze eerst goed weekt, gedurende 24-72 uur, in water met Keltisch zeezout. Het water wel regelmatig verversen, zodat ze niet ranzig worden.

Je hebt nodig:

  • 50 gram kikkererwten
  • 0,5 bosje koriander
  •  1 stengel bleekselderij
  • sesam melk klein beetje (Of wat sesampasta met wat water)
  • stukje gember
  • 2 teentjes knoflook
  • zwarte peper
  • komijn
  • 1 dessertlepel
  • citroensap
  • Keltisch zeezout

Ik heb niet overal de hoeveelheid van aangegeven, omdat het hel erg afhankelijk is van je smaak. Het beste kun je dus steeds even proeven voor je er iets bij doet. Zelf houd ik ervan als het extra kruidig is, maar m’n mannetje vind het lekkerder als het mild gekruid is.

Bereidingswijze:

  1. Je maalt de kikkererwten in de blender
  2. Je doet er een klein beetje sesam melk bij, of wat sesampasta en beetje water
  3. De rest van de ingrediënten erbij vermengen, totdat het een dik vloeibaar geheel wordt.

limettenkorianderhummus

Eet smakelijk!!!!

Advertenties

2 gedachtes over “Humus met koriander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s