Bloemkool risotto met paddenstoelen!!!!

Risotto wordt oorspronkelijk eigenlijk gemaakt van rijst. De rijst kun je heel goed vervangen door bloemkool. Het gerecht is makkelijk te maken en erg lekker.

Je hebt nodig:

  • bloemkoolrijst (zie recept)
  • uien (1 ui per persoon)
  • knoflook (1 teentje per persoon)
  • handje shi-takes
  • bouillonblokje (ik doe altijd 1/4e per persoon)
  • witte wijn
  • kokosolie
  • water
  • zwarte peper
  • bieslook (ik heb gedroogde bieslook gebruikt)
  • Keltisch zeezout (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. je bakt de uien en shi-takes in een flinke schep kokosolie
  2. bouillonblokje op lossen in een beetje water
  3. bloemkoolrijst bij de het uien mengsel doen
  4. bouillon erbij doen
  5. water erbij doen
  6. laten sudderen totdat het water opgedroogd is
  7. wat witte wijn erbij doen
  8. weer laten sudderen totdat het weer opgedroogd is
  9. als laatste  de kruiden erbij doen
  10. eventueel nog wat Keltisch zeezout als je het opgeschept hebt

20141226_185721

Dit smaakt erg lekker met wat cashewkaas (zie recept) erbij!

Eet smakelijk!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

Samen met “vetvrij” heb ik op Facebook een  recepten pagina opgezet, voor mensen die vegetarisch, maar toch zoveel mogelijk Paleo willen eten. Het zou leuk zijn als je hier je favoriete recepten wilt delen!!!!  https://www.facebook.com/gratispaleo?ref=hl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

4 gedachtes over “Bloemkool risotto met paddenstoelen!!!!

      1. Ik vond het verrassend lekker en zeker voor herhaling vatbaar!
        Normaal eet ik bijna iedere dag wel een stukje vlees maar met dit gerecht mis je daar helemaal niets van.
        Ik heb de bloemkool risotto gecombineerd met de cashewkaas, ook al zo lekker.

        Bedankt voor het recept.

      2. Hoi Mieke, leuk om te horen. Wij aten de cashewkaas ook met de bloemkool.Leuk dat je het liet weten. Lieve groeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s