- Ik maak altijd 2 versies.
- 100 gram gerastpte kokos
- 2 x 500 ml water
- stevia
- vanille-extract(alleen bij amandelmelk)
- Voor de 1e versie gebruik ik 500 ml water op 100 gram kokos. In de blender en een paar minuten laten draaien. In een kaasdoek of nylon koffiefilter en goed uitknijpen. De pulp weer in de blender en nog een x 500 ml water erbij. De geconcentreerde versie doe ik in m’n koffie en van de ongeconcentreerde versie is een soort kokoswater, daar doe ik nog wat stevia bij.
Bij amandelmelk doe ik hetzelfde, maar week de amandelen een nacht in warm water met zout. Dit om het fythinezuur te verminderen en omdat de voedingsstoffen dan beter opgenomen kunnen worden. Ook doe ik hier wat vanille-extract bij.
heb je het hier over verse kokosnoot of rasp uit de winkel?
Ik heb het over kokosrasp uit de winkel. Deze is gedroogd en smaakt veel lekkerder dan de verse. De smaak daarvan is veel neutralen. Groetjes.
DANK, leuk om eens te proberen!
Graag gedaan hoor!!!!
Je hebt ook amandelpasta,1 desert
lepel in 1liter cocoswater blenderen,heerlijk!
Hoi Jacqueline, het klinkt heerlijk. Alleen een beetje veel calorieën lijkt me. Ja dat zie ik dan meteen weer he,grrr. Maar lekker blijven drinken en genieten hoor. Groetjes.