Pizza van bloemkool deeg (1)

Je hebt nodig:

  • Voor de bodem:
  • 1 bloemkool (gemiddelde grote)
  • 75 gr geitenkaas
  • 1 ei

Voor de topping:

  • tomaat
  • courgette
  • ui
  • prei
  • champignons
  • oregano of verse basilicum
  • geitenkaas (optioneel)

Maar eigenlijk kun je er alles wat je lekker vindt bovenop doen.

De bloemkool in kleine stukjes doen, ik gebruikte de blender. Even kort stomen en in een kaasdoek of theedoek doen. Al het sap er uit persen, totdat je een kleine bal overhoudt. Dit samen met de kaas en ei fijn prakken, ik gebruikte de staafmixer. Bakpapier in een spring vorm doen en het deeg erin verdelen. Niet te dik en niet te dun. Oven voorverwarmen en 20 min bakken.

Tomaten in de blender en het sap eruit koken. Uitje fruiten in de koekenpan met wat kokosolie. De rest van de groenten even kort voor koken/stomen. Door elkaar roeren en de bodem ermee bedekken. Terug  in de oven voor nog 10 minuten ongeveer.

Wij aten er met z’n 2 en van, met nog wat rauwkost erbij.

Heb je al trek gekregen? Eet smakelijk.

2014-02-06 19.22.04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s