Mosterd

Ik houd van pittige en scherpe mosterd, dit is heerlijk voor bij de stamppot of door de soep heen. Ik kocht vroeger altijd “Zaanse” mosterd, deze is heerlijk scherp, maar aan deze mosterd is suiker aan toegevoegd en bovendien ook niet biologisch. Mosterd uit de winkel is meestal alleen met azijn gemaakt en daardoor niet gefermenteerd. Door het te laten fermenteren zal de mosterd beter te verteren zijn, want de antinutriënten  als fytinezuur en enzymremmers worden afgebroken en nu worden er de oh zo belangrijke probiotica aan toegevoegd.

Behalve lekker is mosterd ook nog eens erg gezond. Mosterdzaad bevat veel vitaminen en mineralen zoals: vitamine A, B, C E, K, calcium, mangaan, koper, ijzer, selenium, sulfaat en zink. Mosterdzaad bevat ook Fytonutriënten waarvan is aangetoond dat deze je helpen beschermen tegen verschillende vormen van kanker, met name kanker in de spijsverteringsorganen. Het is gebleken dat zowel de ontwikkeling van bestaande kankercellen wordt geremd, als dat de aanmaak van nieuwe kankercellen wordt voorkomen. In mosterd zitten flavonoïden en carotenoïden, dit zijn antioxidanten die het lichaam beschermen tegen verouderingsverschijnselen. Ook de vitamines A, C en K werken als antioxidanten .

mustard_seeds-560x420

Deze mosterd is lekker pittig, biologisch en gefermenteerd, dus wat wil je nu nog meer!!!!

Je hebt nodig:

  • Zwarte mosterdzaadjes( 60 gr)*
  • Gele mosterdzaadjes (40 gr)*
  • Appelciderazijn (100 ml)
  • Water (100 ml)
  • Keltisch zeezout
  • Curcuma
  • Zwarte peper

*Zwart is scherp en geel is zoet, dus dat is naar smaak. Wil je minder scherp, dan gebruik je wat meer geel en wil je scherper, dan gebruik je meer zwart.

Bereidingswijze:

De mosterdzaadjes even een nachtje laten weken in het vocht, zodat de mosterd gefermenteerd wordt. . Alles in de blender doen en overdoen in een schone, glazen pot. Je kunt het wel het zeker 2 maanden bewaren in de koelkast (misschien wel langer, maar bij ons was ’t na 2 maanden op).

Mosterd smaakt erg lekker door de stamppot of in deze knolselderij/mosterd soep.

20150208_201230

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten paginaop facebook.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

Advertenties

2 gedachtes over “Mosterd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s