Courgette chocolade/ chip cake

Dit is echt een super cake! Je hebt niet in de gaten dat er courgette inzit en je proeft ook niet dat het van kokosmeel is. Kokosmeel cake kan soms nog nogal droog zijn, maar daar is hier geen sprake van.

Je hebt nodig voor +/- 10 plakjes:

  • 70 gram kokosmeel
  • 200 gram courgette (rauw)
  • 135 gram banaan
  • 1 ei (groot) (of extra banaan)
  • 20 gram cacao
  • 15 gram cacao nibs ( of gewoon cacaobonen in de blender doen)
  • +/- 3 gram groene stevia poeder
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appelcider azijn ( of iets anders zuurs)

2014-03-16 10.21.46

Bereidingswijze:

Alle ingrediënten met de staafmixer mixen tot een gladde massa.

Oven voorverwarmen en 30-45 minuten en bakken op op stand 5 of 170 graden.

2014-03-16 12.25.42 2014-03-16 15.50.36

 

Het is erg lekker en nog gezonder als je er een klontje gras boter opdoet . Zeker als hij net uit de oven komt, dan smelt het zo lekker weg.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier. Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

4 gedachten over “Courgette chocolade/ chip cake

  1. De smaak is echt super! Maar mijn cake valt echt helemaal uit elkaar. Heb me precies aan het recept gehouden. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ligt het misschien aan de verhouding kokosmeel en eieren? Zou het kunnen dat er meer eieren in dit recept horen?

    1. Hoi, wat jammer. Bij mij was hij gewoon goed, ms ander merk meel, verschillende maat eieren, te slappe banaan. Kan van alles zijn, zou het niet weten. Tegenwoordig gebruik ik ook Psylium husk (3 theelepeltjes), dit geeft ook extra stevigheid aan het geheel.Hopelijk lukt hij de volgende x beter.

Plaats een reactie