Brood, Cake,Koeken en Taartjes van kokosmeel!!!!

Zoals jullie wel gemerkt hebben, ben ik een echte fan van kokosmeel. Kokosmeel is een beter alternatief dan graan en ook als amandelmeel, dat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Kokosmeel is net als amandelmeel een glutenvrij meel. Ik zal jullie hieronder vertellen waarom kokosmeel een beter alternatief is dan amandelmeel:

  •  Koolhydraatarm, nog armer dan amandelmeel
  •  Neutrale smaak waardoor het zowel zoet als hartig gebruikt kan worden
  •  Bevat Laurinezuur, een verzadigd vetzuur welke goed is voor het immuunsysteem, de schildklier en zorgt voor een stralende huid
  •  Bevat veel mangaan, hierdoor worden bepaalde voedingsstoffen beter opgenomen en helpt de bloedsuikerspiegel in balans te houden
  •  Veel vezels. In 1 eetlepel kokosmeel vind je al zo’n 5 gram vezels
  •  Bron van proteïne, bevat 8 essentiële eiwitten
  •  De helft aan calorieën van amandelmeel
  • Je hebt maar heel weinig nodig van kokosmeel. 100 gram tegenover 250 gram van een ander meelsoort
  • Het vult erg goed en je raakt er snel verzadigd van

Het nadeel van kokosmeel is:

  • Je kunt het niet 1 op 1 inzetten als vervanger voor ander meel
  • Het is nogal droog, je kunt dit simpelweg verhelpen door er vochtige ingrediënten bij te doen , vb. bananen, courgette, bloemkool of wortels
  • Er kunnen nogal wat klontjes inzitten, maar deze zijn snel verholpen door te prakken met een vork of zeven
  • Je hebt wat meer ingrediënten nodig om te binden dan met andere meelsoorten, b.v. bananen, eieren of psylium husk. 1 ei kun je vervangen door 1 banaan van normale grootte, of door 2 theelepels psylium husk (niet meer dan 2 theelepels gebruiken per recept).

De samenstelling van kokosmeel kan nogal verschillen bij verschillende merken. Zelf vind ik de kokosmeel van Aman Prana** het lekkerste en het fijnste. Dit merk bevat de minste hoeveelheid aan koolhydraten en calorieën en de hoogste hoeveelheid aan eiwitten. Bij dit meel lukken m’n recepten ook altijd goed, zonder al teveel eieren. Ik lees dat sommige mensen in hun recepten 6 eieren en dan nog eens 3 bananen stoppen, het kan zijn dat dat per merk verschilt, maar met het merk van Aman Prana is dat niet nodig. En om de eiwitten hoef je dit ook niet te doen, want dit meel is al eiwitrijk van zichzelf.

Veel mensen vragen zich af of alles naar kokos smaakt wanneer ze dit meel gaan gebruiken. Het antwoord is simpel: je proeft er namelijk helemaal niets van en kunt er alle kanten mee op.

Hopelijk gaan jullie brood of cakes met koksmeel net zo waarderen als ik. Er staan genoeg recepten, dus er zit vast wel iets bij wat je lekker vindt.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

Plaats een reactie