Geroosterde herfst salade met pompoen!!!!

Ik ben erg dol op de winterse groenten: boerenkoolbladeren, spruitjes en pompoenen (en dan voornamelijk de rode variant), ik kan er niet genoeg van krijgen. Pompoenen kun je het hele jaar door wel krijgen, maar ze zijn toch het lekkerste en duurzaamste van eigen bodem. Ik heb deze dan ook echt gemist de zomermaanden. Boerenkoolbladeren, daar moeten we nog even op wachten (snik, snik), maar met de spruitjes en de pompoenen ben ik alvast aan de slag gegaan. Ik heb er een heerlijke geroosterde herfst salade van gemaakt.

Je hebt nodig:

  • Rode pompoen
  • Spruitjes
  • Appels
  • Uien
  • Kaneel
  • Bosje rucola
  • Feta
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen
  2. Pompoen in stukjes snijden (de rode hoef je niet te schillen)
  3. Spruitjes schillen
  4. Appels met schil in stukjes snijden
  5. Uien in stukjes snijden
  6. Al deze groenten in een met bakpapier beklede ovenschaal doen
  7. Gedurende 45- 60 minuten roosteren in de oven
  8. Na 30 minuten er wat kaneel doorheen doen
  9. Weer in de oven stoppen
  10. Uit de oven halen (na 45-60 minuten) en af laten koelen
  11. Rucola fijn snijden en erdoor doen
  12. Olijfolie er overheen doen
  13. Feta kaas in kleine stukjes eroverheen verkruimelen
  14. En klaar is Klara!!!!

 

20140918_191458

MMMMM, hier zou je me elke dag wel blij mee kunnen maken. Zelfs m’n mannetje die normaal niets van spruitjes of pompoen moet hebben vond het erg lekker.

Ben benieuwd hoe jullie pompoen het liefste eten.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Samen met “vetvrij” heb ik op Facebook een  recepten pagina opgezet, voor mensen die vegetarisch, maar toch zoveel mogelijk Paleo willen eten. Het zou leuk zijn als je hier je favoriete recepten wilt delen!!!!  https://www.facebook.com/gratispaleo?ref=hl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

2 gedachten over “Geroosterde herfst salade met pompoen!!!!

  1. Zo, alle ingrediënten in huis voor de herfstsalade. Ik kook graag maar heb wel altijd een recept nodig met de juiste hoeveelheden en die vind ik in dit recept niet terug. Ik weet bv niet hoeveel pompoen tov de spruitjes en de appel.

    1. Hoi Fabiene. Wat leuk dat je het ook gaat maken. Bij dit recept komt het niet zo nauw met verhoudingen. Maar ik had 1/3e pompoen, 1/3 spruitjes, 1/3 uien en 1 kleine appel voor 2 personen. Feta 50 gram pp en olijfolie lekker veel eroverheen.Het slinkt wel in de oven. Ben benieuwd of je het lekker vindt. Laat je het me weten? Groetjes.

Plaats een reactie