Olijvenbrood!!!!

Ik vind olijfolie echt heerlijk en er is er 1 die ik echt superlekker vind. Hij is nogal duur, dus staat hier niet vaak op tafel. Vanmorgen mocht ik als cadeautje van m’n man deze fles gaan halen. Echt superlief van hem en dat liet ik me dus geen 2x zeggen. Ik vond het ook erg bijzonder, omdat ik 23 jaar lang geen vet heb aangeraakt en het nu een zeer waardevol cadeau vind. Ik ben er erg blij mee ben.

bruine-olijven-gesoleerde-kom-36961838

Ik raakte aan de praat met de eigenaar over olijfolie en olijven, ik vertelde hem dat het erg lang heeft geduurd voordat ik de smaak ervan kon waarderen, maar dat ik nu helemaal om ben. Het was een leuk gesprek en als cadeautje kreeg ik een bakje met heerlijke donkerbruine olijven. Onderweg naar huis bedacht ik dat ik er wel een brood mee kon maken.

A lucky day dus, hahaha!

Je hebt nodig:

  • 100 gram kokosmeel
  • 200 gram courgette (rauw)
  • 3 eieren
  • 75 gram bruine olijven*
  • 2 grote theelepels psylium husk**
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appelciderazijn of citroensap
  • een beetje grof gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. je snijdt de courgette in stukjes
  2. je doet de psylium husk in een bakje met een beetje water en je roert dit totdat je  een dik en stijf papje hebt
  3. je maakt een beslag van alle ingrediënten (dit gaat het beste met een staafmixer), behalve de olijven
  4. je snijdt de olijven in stukjes
  5. je roert de stukjes  olijven er los doorheen met een vork
  6. je bekleed een ovenschaal met bakpapier en doet het beslag erin
  7. je zet de schaal in een goed voorverwarmde oven op stand 5 (150 graden) voor +/- 45 minuten

** * ik bestel m’n Psylium husk altijd bij Superfoodsonline.nl. Goede, biologische kwaliteit en zeer voordelig.

20150620_181146_resized

Het is erg lekker en extra gezond als je er een beetje olijfolie op smeert of wat verse grasboter.

*Het verschil tussen de groene en de zwarte olijven zit ‘m in de mate van rijpheid.De groene olijven worden geplukt nog voor ze rijp zijn en de zwarte olijven rijpen aan de tak.  Een natuurlijk gerijpte olijf heeft een helderbruine tot donkerbruine, bijna paarse kleur. De volledig zwarte olijven zijn eigenlijk groene olijven die op kunstmatige wijze zwart worden gemaakt.

Let er wel op dat je (bio)olijven koopt die in olijfolie zitten en niet in zonnebloemolie. Dit is bij de meeste voorverpakte olijven helaas wel het geval. Zonnebloemolie bevat een heleboel omega 6 vetzuren en een te veel hiervan kan ontstekingen in de hand werken.

Olijven bevatten een hoop zout, maar als je ze vers koopt dan hebben ze soms ook olijven die wat minder zout bevatten, gewoon een kwestie van even vragen.

Eet en geniet!!!!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook. Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

6 gedachten over “Olijvenbrood!!!!

Geef een reactie op Nele Dewaele Reactie annuleren