Dit is echt een heerlijk hartig broodje. lekker bij een salade, maar ook om als tussendoortje te eten.
JE HEBT NODIG VOOR +/_ 10 PLAKJES:
- 60 gram kokosmeel
- 300 gram bloemkool ( voorkoken)
- 150 gram courgette (rauw)
- 2 theelepels Psylium husk ( oplossen in een beetje water, tot het de dikte van yoghurt heeft)*
- 1 ei
- 50 gram geitenkaas
- 5 gram tijmblaadjes
- 5 gram bieslook
- 20 gram Italiaanse kruiden
- 1 theelepel baking soda
- 1 eetlepel appelcider azijn ( of iets anders zuurs)
- 4 theelepels Surinaamse kerrie ( of gewone kerrie met peper erbij)
Bereidingswijze:
- Alle ingredienten pureren met de staafmixer en voor +/- 30 minuten in de oven.
* Psylium husk: een plantaardig bind middel dat het brood wat meer stevigheid geeft. Je kunt eventueel ook een extra ei toevoegen.
Het is erg lekker en nog gezonder als je er een klontje gras boter opdoet . Zeker als hij net uit de oven komt, dan smelt het zo lekker weg.
Eet en geniet!
Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!!!!————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan m’n recepten pagina op facebook.
Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier. Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Heb jij ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.
Geweldig recept, dank je wel!! Sinds december vorig jaar eet ik geen tarwe meer. Dit soort recepten ben ik altijd blij mee :-). Ik heb voor jou ook een recept: http://miekiepedia.nl/zotte-soep-met-pompoen-maar-dan-anders/
Hoi, dank je wel.Misschien is m’n Tzatziki brood dan ook wel een goed idee voor je. Ik zal eens bij jouw recepten kijken, thanks!!!! Groetjes.
Ha, die had ik al gevonden! 🙂 Ik heb alleen maar dat ene recept erop staan. Mijn blog is meer een allegaartje van heel veel verschillende dingen.
Ik mag geen zuivel… is de geitenkaas echt noodzakelijk in dit brood en zou ik wellicht wat edelgistvlokken er aan toe kunnen voegen?
Hoi, hoi, je zou de geitenkaas kunnen vervangen voor eieren. De smaak zal wel anders worden. Edelgistvlokken heb ik nog nooit gebruikt, maar ik zou zeggen: gewoon proberen. Succes.
Hoeveel eieren zou jij dan gebruiken in plaats van 1 ei?
Hoi Danielle.Ik gebruik meestal 3 of 4 eieren per brood.Als je Psyllium husk gebruikt, dan zijn 3 er wel genoeg denk ik. Succes en hopelijk wordt zo ook het lekker. Groetjes.
Zou je hem kunnen invriezen??
Ja hoor, ik vries alles in. Hij wordt dan wel iets vochtiger. Succes!