Jodium

Zij eet ook is verhuisd!!!

Jodium is een belangrijk spoorelement en wordt door veel mensen over het hoofd gezien, daarom wil ik het nog een x onder de aandacht brengen.

In Nederland wordt er aan brood Jodium toegevoegd.   Als je dus geen brood eet, dan kun je snel een tekort oplopen. Het wordt ook niet toegevoegd aan brood van de biologische bakker.

Waarom is Jodium belangrijk? Het is belangrijk voor de vorming van schildklierhormonen en die zijn weer belangrijk voor de groei en stofwisseling. Ook is het belangrijk voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en het ondersteunt de energievoorziening.

Als je veel voeding eet dat van nature veel jodium bevat, dan wordt je schildklier voorzien van voldoende jodium, waarmee de opname van radioactieve jodium verhinderd wordt en de schildklier wordt beschermd tegen elektrosmog. Zie Bron.

Bij tekort kan er ook Struma ontstaan, waarbij de schildklier opzwelt. Bij kinderen heeft dit een lichamelijke en…

View original post 690 woorden meer

Advertenties

2 gedachtes over “Jodium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s