Moestuinbak!!!!

Bij mij in de straat is er 2 jaar geleden een nieuw project gestart. Een gedeelte van de straat is veranderd in een grote moestuin, waarin allemaal bakken staan die je voor 2 jaar kosteloos kunt huren. Het project is gesubsidieerd door de gemeente. Ook is er plaats gemaakt voor een grote bloementuin, die verzorgd wordt door degenen die een moestuinbak huren. Er staat  een zitbankje en zelfs een ouderwetse waterpomp. Het is een mooi geheel om naar te kijken.

Ik woon in het hartje van de stad en als je dan geen tuin hebt dan is zoiets natuurlijk hartstikke leuk. Ik zal heel eerlijk zijn, ik ben geen mens die het heerlijk vindt om met z’n handen in de aarde te wroeten. Ik ben echt een stads meisje met mooie kleren, lange en verzorgde nagels. Dus wroeten in de bak gaat bij mij gepaard met handschoenen, hahaha. Ik heb ook niet het idee dat ik er ontspannen van word, zoals sommige mensen dat wel hebben. M’n buurvrouw bijvoorbeeld vindt het heerlijk om na een lange dag hard werken heerlijk om in de tuin te kunnen wroeten.Dan komt ze weer helemaal bij.

moestuintje01

Waarom doe ik het dan, vraag je je misschien af? Ik wil m’n grenzen proberen te verleggen. Het is begonnen met “natuurlijk” eten, toen ben ik “natuurlijk” gaan huishouden, daarna kwam het lichaam aan de beurt voor een “natuurlijke” onderhoudsbeurt en nu een moestuinbak. Het is zo makkelijk om naar de markt of groenteboer te gaan en je karretje vol te laden. Op deze manier probeer ik mezelf bewust te maken van wat er allemaal bij zo’n proces komt kijken. Proberen wat meer “feeling” te krijgen met moeder natuur. Ik probeer het te zien als weer een nieuwe uitdaging en wie weet kan ik na de zomer zeggen……..mmmm, wat heerlijk om met m’n blote handen in de aarde te wroeten, hahaha.

Bij mij werkt het niet om grote stappen te gelijk te nemen, dus ook hier ga ik voorzichtig mee beginnen. Ik heb gekozen voor groenten die lekker makkelijk groeien en weinig onderhoud vergen: Rode sla en Tatsoi. De laatste kende ik niet, maar schijnt een variant van Paksoi te zijn. Op het balkon heb ik ook een bak staan en daar gaan komkommerzaadjes in. Ik ben erg benieuwd en wacht in spanning af……., ik houd jullie op de hoogte.

Ook iets waarvan ik nooit gedacht had het aan te schaffen is een droogoven. Ik heb er nog steeds veel plezier van en ben druk aan het experimenteren geslagen. Voor jullie weer 2 nieuwe en lekkere receptjes. De recepten zijn ook makkelijk te maken in een gewone oven. Ze zijn dan alleen wat minder gezond.

  1. Cashew “kaas”crackers 
  2. Zaden crackers

Wil je meer weten over een droogoven? Lees dan dit blogartikel.

Zaterdagavondverrassing: Ik blijf jullie nog even vervelen met m’n brownies, deze week is de ananas aan de buurt. Ben je nieuwsgierig naar het recept? Klik dan hier voor het recept.

20150502_194231

Eet en geniet!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook. Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten. ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s