Bewegen!!!!

Het was lang geleden dat ik de griep heb gehad, maar afgelopen week moest ook ik er aan geloven. Ik voelde me erg lamlendig en elke stap was te veel. Ik moest dus echt een paar dagen bedrust houden. Ziek zijn betekent ook niet bewegen, niet naar buiten kunnen om te lopen. Dit is iets wat ik heel moeilijk vind en daarom was het ook een grote strijd in m’n hoofd. Ik zal er in het kort iets over vertellen.

Ik ben altijd al een bedrijvig meisje geweest. Als kind al, ik was altijd bezig met het een af ander. Ik speelde altijd buiten en was veel lichamelijk bezig. Dit ging ongemerkt en ik was er in m’n hoofd niet mee bezig. M’n ouders vonden het altijd erg belangrijk dat we ook een sport gingen beoefenen, dus ik heb vele sporten beoefend, maar het resultaat was altijd dramatisch, hahaha. Ik ben gewoon niet sportief en hoe ik ook m’n best deed, ik was nergens goed in en had er ook geen plezier in.

Tijdens het begin van m’n anorexia periode deed ik ook niet aan sport, maar ik bedacht me later dat afvallen dan nog beter zou gaan, dus ik ging weer sporten. Maar omdat ik er geen plezier in had, werd het allemaal erg dwangmatig. En zo is het altijd gebleven. Zwemmen, fietsen, aerobic, ik maakte overuren en ben zelfs geweigerd door de sportschool, omdat ze het onverantwoord vonden. Ik was daar altijd aan het zwoegen en omdat ik broodmager was, werd er veel over me gepraat. De laatste jaren ben ik veel aan het wandelen. Ik vind het fijn als ik een doel heb om naartoe te lopen, dus haal ik ver van huis m’n boodschappen. Slecht weer, hittegolf, ik moet altijd kilometers maken. Een stukje lopen is goed en gezond, maar omdat het bij mij geen stukje is en het een moeten is, ben ik dus altijd aan het strijden in m’n hoofd. M’n IK is altijd met Anna aan het vechten. M’n Ik heeft er al snel genoeg van, maar Anna wil altijd meer, tot huilen aan toe. M’n dag plan ik altijd om het wandelen heen in. 1 dag in de week hoef ik van mezelf niet te bewegen en m’n Ik vind dit dan ook de fijnste dag van de week. Zo ook tijdens m’n ziekte, m’n Ik vond het heerlijk even niets te moeten, maar m’n Anna had een erg moeilijke tijd.Het was oorlog in m’n hoofd en lijf.

Van m’n eetstoornis kan ik niet genezen als ik het dwangmatig bewegen niet aanpak en ben daar dus druk mee aan het oefenen, maar het blijft een gevecht: en goed eten en minder dwangmatig bewegen.

images

Zaterdagavondverrassing:

Omdat het binnenkort Kerstmis is, wilde ik voor jullie gevuld speculaas maken. Ik vind dit erg moeilijk, want door de grote hoeveelheid noten die erin gaan, is het een behoorlijke caloriebom. Maar goed, ik ben de uitdaging aangegaan en ik heb een lekker recept voor jullie. Ze zeggen dat amandelspijs lekkerder wordt als je het een week van te voren maakt, dus dat heb ik gedaan. Ben je benieuwd naar het recept? Klik dan hier.

Ook heb ik voor m’n man heerlijke bananen crackers gemaakt. Ik had zomaar wat gedaan en had echt geen idee hoe dat uit zou pakken, maar ze zijn echt heerlijk geworden en waren ook in mum van tijd op, hahaha. Wil je het recept? Klik dan hier.

20141126_214438

Verder wil ik iedereen een fijne week toewensen.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Samen met “vetvrij” heb ik op Facebook een  recepten pagina opgezet, voor mensen die vegetarisch, maar toch zoveel mogelijk Paleo willen eten. Het zou leuk zijn als je hier je favoriete recepten wilt delen!!!!  https://www.facebook.com/gratispaleo?ref=hl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel.

De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

Advertenties

4 gedachtes over “Bewegen!!!!

  1. Wat voel je je beroerd als je griep hebt. Al je spieren doen pijn. Ik ben blij dat deze periode weer over is en ik ben blij om kennis te mogen maken met Anna.
    Lieve groeten, Loes

    1. Hoi Loes, blij dat de griep voor jou ook weer verleden tijd is. Wat Anna betreft, heb je het denk ik niet goed begrepen. Zij is een monster dat levens verwoest, dus niet prettig om kennis mee te maken, hoor. Lieve groeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s